Propostes sobre els ODS: ODS 2. Fam zero

Posar fi a la gana, assolir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició, i promoure l’agricultura sostenible.

Aquest ODS demana eradicar la desnutrició i combatre la mala alimentació, origen de malalties. També cal assegurar la sostenibilitat dels sistemes de producció d’aliments, aplicar pràctiques agrícoles sostenibles, adoptar mesures perquè els mercats de productes bàsics alimentaris i els seus derivats funcionin correctament, i fomentar nous models agroalimentaris sostenibles, sans i justos a tot el món .

És fonamental que la ciutadania en general es reconegui com a actor clau per fer front als problemes socioeconòmics i ecològics complexos que incideixen i condicionen l’alimentació i la nutrició. Caldrà posar èmfasi en la seva participació en la presa de decisions, la planificació i la gestió de les polítiques locals.

Moltes entitats contribueixen a aquest ODS donant suport a projectes d’agricultura ecològica, promovent l’alimentació saludable i l’aprofitament d’aliments, gestionant els riscos derivats del consum d’aliments o reintroduint varietats locals d’hortalisses. Una millora en la planificació urbana pot contribuir a la reducció de residus i incrementar la seguretat alimentària.

Proposta d’activitat