Calculem la biomassa d’un bosc

INS Alt Penedès, Vilafranca del Penedès

n0qjdhpg

 
Amb els alumnes de 2on de batxillerat de l’Institut Alt Penedès hem dedicat una jornada als conceptes d’ecologia forestal: biomassa i producció d’un bosc. Per treballar aquests conceptes, hem fet treball de camp per extreure dades del bosc (dades biomètriques dels arbres: alçades, perímetres, àrea basal, densitat, volum), i posteriorment poder realitzar una estimació de la biomassa i producció aèries, concretament d’una hectàrea de bosc de pi roig prop del balneari de Caldes de Boí. Amb les dades obtingudes, hem interpretat l’estat actual del bosc i hem obert un debat sobre propostes per a una correcta gestió d’aquest espai. 
 
lrkqsuuu
 
La gestió forestal engloba les activitats que es realitzen al bosc amb l’objectiu de mantenir-lo, transformar-lo, obtenir-ne beneficis o reconstruir-lo a partir d’allò que diu la planificació forestal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>