Informació sobre les preinscripcions per al curs 2020/2021

Davant les circumstàncies excepcionals que estem vivint derivades de l’evolució actual del COVID 19, us comuniquem que queden aplaçades les sol·licituds d’inscripcions a les activitats dels CdA/EdA per al curs 2020-2021. Tan aviat com es puguin concretar les dates d’inscripció i les condicions per a la realització d’estades i sortides s’obrirà la inscripció a la XTEC amb tota la informació.

El Camp d’Aprenentatge romandrà tancat pel coronavirus

El Departament d’Educació, seguint instruccions del Departament de Salut i com a mesura excepcional per contenir el coronavirus, ha pres la decisió de tancar a partir del dia 13 de març i fins nou avís tots els Camps i Entorns d’Aprenentatge. Seguirem fent atenció a les instruccions del Departament de Salut i a l’evolució de la situació. També us recordem que cal que seguiu les indicacions, recomanacions i protocols que estableix el Departament de Salut pel que fa a la prevenció del virus i que podeu consultar a http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres via correu electrònic o mòbil.

Kahoot 7: Què aprenen al Camp d’Aprenentatge?

Felicitats a tots els i les participants del Kahoot dedicat a l’activitat de Cel·les solars. Especialment a cbernal2, a més de ser el guanyador de la setmana, ets l’únic participant que ha respost correctament totes les preguntes!

Amb l’arribada de la nit més curta de l’any finalitza el curs escolar. Al Camp d’Aprenentatge us convidem a participar en l’últim Kahoot del concurs “Què aprenem al Camp d’Aprenentatge” dedicat a l’activitat de Riscos geològics i impactes ambientals. Coneixes la diferència entre risc i impacte? creus que els Pirineus estan lliures d’impactes ambientals? Posa’t a prova participant al Kahoot!

Per accedir al Kahoot clica aquest enllaç o bé accedeix al web de kahoot i introdueix el PIN: 07500950. Recorda posar al nickname del joc el teu nom i el del teu institut, així et podrem contactar si ets el guanyador final!! Pots consultar les normes d’aquest joc a la publicació del nostre web, accedeix  aquí

Tuitegem sobre la Vall de Boí. Tuit 12

A l’estiu, als pastures del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, podem gaudir de l’observació de moltes flors, algunes d’elles amb valuoses propietats medicinals, com la que apareix a la foto, que correspon a…

 1. Equinàcea (Equinacea angustifolia).
 2. Àrnica (Arnica montana).
 3. Cua de Cavall (Equisetum arvense).
 4. Cardiguera (Carlina acaulis).

I la resposta és: Àrnica (Arnica montana).

Si voleu trobar la resposta i aprendre molt més sobre flora del Pirineu us convidem a consultar a la web http://www.floracatalana.net/

Kahoot 6: Què aprenen al Camp d’Aprenentatge?

Felicitats a tots els i les participants del Kahoot de la setmana passada, dedicat a l’activitat de Fotosíntesi i pigments fotosintètics. El guanyador del Kahoot és en Dani, de l’Institut de Sant Pol, felicitats! Entres al sorteig del premi final!!

El curs és a prop de finalitzar i aquesta setmana engeguem el penúltim Kahoot del concurs. Aquesta setmana el Kahoot tracta sobre una activitat que hem estrenat aquest any. Us imagineu generar llum gràcies a plantes? Això és el que podreu fer al camp d’aprenentatge de la Vall de Boí utilitzant les novedoses cel·les solars Dye Sensitized Solar Cells. Però, anem a pams. Què en saps de les fonts d’energia que utilitzem a les nostres llars? i de l’energia solar en concret? Posa’t a prova amb el nostre Kahoot!

Per accedir al Kahoot clica aquest enllaç o bé accedeix al web de kahoot i introdueix el PIN: 08481691. Recorda posar al nickname del joc el teu nom i el del teu institut, així et podrem contactar si ets el guanyador final!! Pots consultar les normes d’aquest joc a la publicació del nostre web, accedeix  aquí.

Tuitegem sobre la Vall de Boí. Tuit 10

Quin és el tipus de roca més utilitzat en la construcció dels arcs cecs, el fris amb dents de serra i l’òcul d’aquesta església de la Vall de Boí?

 1. Granit
 2. Travertí
 3. Esquist
 4. Pissarra

Participa al link següent

Et pot ajudar: els materials que van utilitzar per la seva construcció als segles XI-XII, no els portaven de molt lluny. Consultar el mapa geològic de Catalunya et pot donar alguna pista.

Kahoot 5: Què aprenen al Camp d’Aprenentatge?

SEGUIM AMB UN KAHOOT SOBRE LA FOTOSÍNTESI I ELS PIGMENTS FOTOSINTÈTICS

El Kahoot d’aquesta setmana està dedicat a l’activitat de Fotosíntesi i pigments fotosintètics. Aquesta és una activitat multidisciplinar on, d’una forma vivencial i experimental, posem en joc continguts de diverses ciències (biologia, química i física). Què és un pigment? Quina és la seva funció? Per què a la tardor les fulles agafen les diverses tonalitats roies? Aprèn amb les activitats i els kahoots del CdA Vall de Boí!

Per accedir al Kahoot clica aquest enllaç o bé accedeix al web de kahoot i introduïu el PIN: 07734162. Recorda posar al nickname del joc el teu nom i el del teu institut, així et podrem contactar si ets el guanyador final!! Pots consultar les normes d’aquest joc a la publicació del nostre web, accedeix  aquí

Tuitegem sobre la Vall de Boí. Tuit 8

A la Vall de Boí podem gaudir de l’observació de moltes espècies de plantes amb flors. La que mostra la foto representa el logo del Camp d’Aprenentatge de la Vall de Boí i correspon a…

 1. Marcòlic pirinenc (Lilium pyrenaicum)
 2. Campaneta (Campanula arvatica)
 3. Genciana blava (Gentiana acaulis)
 4. Panical blau (Eryngium bourgatii)

I la resposta és: Marcòlic pirinenc (Lilium pyrenaicum)

Us pot ajudar: Us podeu instal·lar l’app PlantNet . Amb la foto de la planta us pot endevinar o aproximar el nom de l’espècie que esteu observant.

Tuitegem sobre la Vall de Boí. Tuit 7

S’apropa la nit de Sant Joan i amb ella la baixada de falles a molts pobles del Pirineu. Què simbolitzava tradicionalment aquest ritual amb foc?
Participa al link següent
Us pot ajudar: Falles, la Festa del Foc, Documental – Vall de Boí

I la resposta és: a i b són correctes. La crema de les falles era un ritual que podia simbolitzar tant un ritual de purificació dels camps, els boscos i la població com un ritual de pas de la infància a la vida adulta.

Tuitegem sobre la Vall de Boí. Tuit 6

Els boscos amaguen molta fauna difícil de veure; sabríeu dir a quin ocell correspon aquest cant?

Us pot ajudar l’app Aves de España, de la Societat Espanyola d’Ornitologia (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.alborgis.seo&hl=es)

I la resposta és: Què dius!! Això no és cap ocell. Sembla el lladruc d’un gos, però es tracta d’un cabirol.