ODS 15: Un ecosistema des de dins!

Des dels CdA/EdA del Departament d’Educació, amb el suport del Servei d’Innovació, xarxes i serveis educatius, hem dissenyat al voltant dels ODS activitats en format de repte educatiu. En el cas del CdA de Flix, hem dissenyat una activitat per l’ODS 15 Vida Terrestre, que porta per títol Un ecosistema des de dins! ESPEREM QUE GAUDIU AMB LA DESCOBERTA!

L’activitat s’inicia a partir d’un interrogant: Qui ha estat el que s’ha menjat al silur mort, trobat en la Reserva Natural de Sebes?

Amb l’ajuda dels biòlegs que hi treballen en aquest espai, se’ls explica la investigació que hi han dut a terme a fi de descobrir al depredador misteriós. Comencen fent un seguiment de rastres al voltant del silur, i els que descobreixen corresponen al porc senglar, a la llúdriga i a la guineu. Després que els biòlegs passin hores fent vigilància contínua a fi d’atrapar al possible personatge misteriós, decideixen fer-ho més fàcil i hi instal·len una càmera de foto trampeig.

El vídeo que s’hi captura és el que es presenta als destinataris d’aquesta activitat i a la vegada, esdevé el que els permet concloure amb la investigació. Tanmateix, afegir que aquest vídeo s’ha fet interactiu de manera que en diferents punts, s’atura i apareixen preguntes que l’alumnat ha de contestar. La temàtica d’aquestes qüestions tenen a veure amb continguts de l’àmbit de coneixement de medi.

CLIQUEU A SOBRE DE LA IMATGE PER COMENÇAR EL REPTE

 

CLIQUEU A SOBRE DEL VÍDEO INTERACTIU PER A REALITZAR EL PAS 5

 Un cop l’hagueu visualitzat, continueu llegint la informació que hi apareix a sota!

 

Ja estem molt a prop de descobrir qui s’ha menjat el silur mort. Després de visualitzar el vídeo, encara seguiu pensant que la llúdriga ha estat qui se l’ha menjat?

CLIQUEU A SOBRE DEL VÍDEO I EN SORTIREU DE DUBTES !!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>