Neurociència i Educació (2016)

Un any més, i ja en van quinze, la  Jornada d’Intercanvi d’Experiències Pedagògiques realitzada el 7 de setembre i organitzada pel CRP de Martorell va tenir una gran acollida pel professorat de la zona.

Quasi 300 docents de tots els nivells van assistir a aquesta Jornada que tenia com a eix central La NEUROCIÈNCIA I L’EDUCACIÓ.

L’acte el van inaugurar la Sra. Dolors Gispert, inspectora d’Educació de la nostra zona i el Sr. Xavier Fonollosa, Alcalde de Martorell.

La conferència: “L’emoció com a base de l’aprenentatge” a càrrec del Sr. David Bueno , va ser l’acte central de la Jornada. En  David Bueno  (Doctor en Biologia , professor i investigador del Departament de Genètica de la Universitat  de Barcelona i divulgador de ciència), va connectar de seguida amb el públic assistent . El seu llenguatge planer i l’enfoc que li va donar a la seva intervenció van ser la clau del seu èxit.

A continuació cinc centres de la nostra zona van compartir les seves experiències al voltant d’aquest tema: ESC Mare de Déu de Montserrat de Castellví de Rosanes,  Institut El Castell d’Esparreguera, ESC Les Roques Blaves d’Esparreguera,  INS Creu de Saba d’Olesa de Montserrat i ESC Els Convents de Martorell.

Connectar-nos : Juli Cuesta i Emi García

Desenvolupament neuronal a l’adolescència i projectes educatius: Estrella Cid, Tamara Díaz, Lucía Rodríguez i Carme Rabadán

Com vam crear un espai de ciència . “Un petit LAB 0-6” : Núria Costa i Cristina Valladares

La intel·ligència Intrapersonal explicada als joves: Àlex Sala

Caminem plegats… : Montserrat Font i Esther Ramos

Des d’aquí els hi agraïm la seva implicació i professionalitat perquè, sens dubte, sense la seva col·laboració aquesta Jornada no hagués estat possible.

Gràcies també a la generositat de l’Eva Carrillo, podem oferir-vos l’excel·lent resum que va fer de la conferència del Sr. David Bueno. El trobareu al seu blog “Innovación educativa”

Fotos de la Jornada

Publicació de la Jornada