L’organització escolar al servei d’un aprenentatge autèntic (2018)

Com cada inici de curs, el dijous dia 6 de setembre es va realitzar la XVII Jornada d’Intercanvi d’experiències Pedagògiques al Centre Cutural de Martorell

L’inauguració institucional de l’acte va anar a càrrec de la Sra. Núria Canal, Regidora d’Ensenyament de Martorell i del Sr. Antoni Merí, Inspector d’Educació.

El tema central d’aquesta jornada ha estat: “L’organització escolar al servei d’un aprenentatge autèntic” i la conferència inicial la va realitzar el Sr. Ismael Palacin” (*): “Impulsar un canvi profund, sostenible iqualitatiu” ,

(*) Ismael Palacín és educador social, tasca que ha exercit durant molts anys en barris d’alta complexitat de Barcelona. Actualment és director de la Fundació Jaume Bofill , institució de referència dins l’entorn educatiu i social. La seva trajectòria professional es desenvolupa en entitats del tercer sector i compte amb una àmplia experiència en programes socioeducatius.

A continuació, quatre centres de la nostra zona van compartir experiències reals i molt interessants al voltant d’aquest tema:

Temps de trobades: Rosa Maria Albareda, Magda González i Natàlia Mayor de l’INS Montserrat Colomer de Sant Esteve Sesrovires.

Tot va començar amb una taula de mestra: Marta Baños, Mireia Gurt i Noelia Sánchez de l’ESC La Salut de Collbató.

Una escola al servei de l’aprenentatge per la vida: Montse Fusalba i Carol Giralt de l’Escola Cooperativa El Puig d’Esparreguera.

Del projecte educatiu a l’aula: “Un viatge pedagògic apassionant”: Imma Labori i Maria Rocaspana de l’ESC Mercè Rodoreda de Martorell.

L’objectiu d’aquesta jornada era oferir a tots les/les assistents l’oportunitat de reflexionar al voltant de quins canvis es prenen als centres educatius per tal de millorar els aprenentatges de l’alumnat. Perquè fem aquests canvis? Quina transformació volem potenciar? Tant la conferència com les presentacions de la nostra zona educativa van posar en evidència que la innovació en els centres no és una “moda” i que el repte és continuar treballant en el que sigui valuós i rellevant pel nostre centre per tal de millorar; amb els recursos que tenim i posant en valor el que ja s’està fent i, sobretot, en les persones. En paraules del  Sr. Ismael Palacín: “Abans al centre de l’educació, de les escoles, hi havia l’ensenyament; ara això està fent un gir i al centre hi ha l’aprenentatge”.

Des del CRP volem agraïr a totes les persones que van col·laborar amb nosaltres per fer possible, un cop més, la realització d’aquesta jornada. Especialment a les docents que tant amablement van compartir el seu coneixement i el treball als seus centres amb tots nosaltres.

En aquest enllaç podreu veure un reportatge molt complert  de la Jornada que ha realitzat la Maria Cerezuela, redactora del Departament de Comunicació de Ràdio Martorell

Programa de la Jornada

Fotos de la Jornada

Publicació de la Jornada