Aprendre a educar

castanomena_

 

Francisco Castaño Mena és professor de secundària des de l’any 1987. Està especialitzat en treball amb adolescents amb problemes de comportament, fracàs escolar o consum problemàtic de drogues.

També és assessor en la resolució de conflictes entre pares i fills.

L’any 1987 s’incorporà a la carrera docent i el curs 1988-1989 el van destinar a l’Institut Joan Miró  de l’Hospitalet de Llobregat, on treballà en l’experimentació del nou model educatiu, desenvolupant durant els primers cursos currículums de Tecnologia i de Tecnologia Aplicada a alumnes desmotivats i que no seguien el ritme normal de les classes a les UAC (Unitats d’Adaptació Curricular).

Una altra destinació ca ser l’Institut Les Marines de Castelldefels on ha treballat com a tutor en el projecte Aula Oberta durant 8 anys, fent-se càrrec dels alumnes desmotivats, amb baixa autoestima, conflictius o en risc d’exclusió social i usant una metodologia basada en els valors, el talent, la creativitat i el treball en equip.

La seva experiència en el treball amb adolescents problemàtics, des de l’equip “Aprender a Educar” que codirigeix amb Pedro García Aguado, considera bàsica l’educació familiar com a factor de protecció per prevenir possibles dificultats en relació als fills, com el fracàs escolar, problemes de conducta o el consum problemàtic de drogues. Recordem que aquests problemes es gesten durant la infantesa i es manifesten en l’adolescència. Per això cal fomentar les habilitats educatives per a pares i per tal d’aplicar-les, als fills, des de la infantesa, fet que ajuda a millorar les relacions en la família i a prevenir els problemes ja esmentats.

La proposta consta de tallers d’entrenament per a famílies, tallers d’entrenament per a famílies on-line i conferències. Amb l’objecte d’ajudar als pares i mares en el procés educatiu dels seus fills i filles. Un projecte que es basa en reduir els factors de risc i potenciar els factors de protecció dels pares als fills.

Amb Pedro García Aguado ha publicat:

aprender-a-educar1aprender-a-educar2

Podeu conèixer més al conferenciant a través de:
Web aprenderaeducar.org
Twitter https://twitter.com/Francasta
Facebook https://www.facebook.com/francisco.castanomena
Linkedin https://www.linkedin.com/in/francisco-casta%C3%B1o-mena-321a6560/en

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>