Continuïtat i futur dels serveis educatius de zona

A continuació us reproduïm el comunicat  d’ Àngel Domingo Villarreal, Subdirector general d’Ordenació Curricular i Serveis Educatius, adreçada a través del butlletí dels Serveis Educatius

El Decret pel qual es creen i es regulen els serveis educatius de zona (SEZ) del Departament d’Educació ha iniciat la seva tramitació.

Amb l’aprovació del Decret es consolidarà normativament el funcionament actual dels SEZ, a cavall ara entre el Decret 155/94 i la resolució anual d’organització i funcionament i es desenvoluparan i concretaran les previsions de la Llei d’educació de Catalunya (LEC).

El model de SEZ que planteja el Decret té com a base la realitat actual, i en aquest sentit no representa cap trencament radical, però alhora dibuixa un model de futur, coherent amb la LEC, que obre portes a moltes possibilitats en el seu desplegament.

Els dos eixos fonamentals d’aquest model són el paper dels serveis educatius com a eines de suport a l’autonomia i als projectes dels centres educatius, i la seva integració en els projectes territorials i de zones educatives que permeti aprofundir en la complementarietat de serveis i el treball en xarxa real en el territori, al servei d’uns objectius educatius compartits.
La composició dels equips de professionals dels SEZ, partint dels perfils i de les funcions actuals, s’obre a altres possibilitats que permetin configurar equips en funció dels projectes de cada zona i que facilitin una millor adaptació als nous requeriments i necessitats canviants.

Es reforça també la direcció dels SEZ, passant del model actual, amb tasques sobretot de coordinació i de gestió a un perfil més directiu, amb capacitat de lideratge d’equip i d’integració de tasques dels diversos professionals dels SEZ.
La proposta de Decret crea i regula només els SEZ, no modifica el marc normatiu dels serveis educatius específics, que s’haurà de desplegar en els propers cursos.

En un moment de dificultats econòmiques i d’escassetat de recursos, les qual han afectat molt directament als serveis educatius, l’aposta per un model de futur en que els serveis educatius tenen un paper fonamental en el suport als centres i la millora de la qualitat educativa és una mostra i un reconeixement de les funcions i de les tasques desenvolupades fins ara i de la necessitat de mantenir-les, consolidar-les i adaptar-les, quan sigui necessari, a les noves realitats educatives.
Finalment, aprofito per desitjar-vos un bon estiu!

1 comentari

  1. Retroenllaç: Tweets that mention Continuïtat i futur dels serveis educatius de zona -- Topsy.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>