XXII Premi Edebé de Literatura Infantil i Juvenil

David Nel·lo (Barcelona 1959) amb La nova vida del senyor Rutin, en la modalitat de literatura infantil i Pedro Riera (Barcelona 1965) amb La tumba de Aurora K, en la de literatura juvenil, han estat els guanyadors del XXII Premi Edebé de Literatura Infantil i Juvenil.

De La nova vida del senyor Rutin de David Nel·lo que s’adreça al públic de 10 anys, el jurat en destaca la seva qualitat en «la caracterització dels personatges i de l’escenari, que acompanyada d’una bona estructura narrativa, fan de la novel·la una història original i eixelebrada. L’interès del lector està assegurat».

Segons l’autor, «La nova vida del senyor Rutin és la història d’un recepcionista d’un hotel a la illa sueca de Gotland que intenta combatre la monotonia de la seva vida mitjançant una estratègia molt peculiar. Els resultats seran sorprenents i inesperats. Gairebé com si fos un conte, aquest text reflexiona sobre qüestions profundes, però ho fa amb sentit de l’humor i molta alegria».

De La tumba de Aurora K de Pedro Riera, el jurat ha destacat la seva «trama de brillant estructura, molt cinematogràfica, que guia al lector, pas a pas, pels tortuosos camins de la recerca i ho sorprèn en la resolució final. Un excel·lent i complex retrat d’un país a través del d’una família, que mitjançant un potent misteri articula una reflexió sobre l’amor, la identitat i la història».

Segons l’autor es tracta d’una novel·la «plena d’intriga i misteri, que parla de com superar els odis entre dues comunitats que es van enfrontar trenta anys enrere en una guerra civil».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>