USB 3.0, el més ràpid

La creixent popularitat de les memòries sòlides i, de forma general, la proliferació de perifèrics compatibles demanaven a crits una actualització del port USB. La tercera versió ha arribat al CES amb sorprenents dades, com una velocitat de transferència deu vegades més gran i un terç del consum energètic.

No només la popularitat dels dispositius que s’endollen a l’USB clamaven una major velocitat del famós port. També la necessitat creixent d´espai pels arxius de vídeo, així com la proliferació de l´ús dels netbooks el cada vegada més gran que demanaven a crits una actualització.

Diversos fabricants han anat a la fira de consum electrònic celebrada a Las Vegas amb els seus nous dispositius sota el braç que feien un flamant ús del nou 3.0: comandaments de control per a videojocs, lectors de targetes, teclats o discs durs. El primer a anunciar-se va ser el disc dur Western Digital’s Bases de dades 3.0.

Port d’alimentació intel·ligent

El nou USB té una taxa de transferència de dades deu vegades més ràpida que el 2.0, des dels 480 Mbps als 5 GB. A més, és un port d’alimentació intel·ligent -els dispositius passen a un estat de baix consum quan no es necessiten- i, per si fos poc, funciona amb un terç de l’energia que necessita l’actual USB.

Un altre dels avantatges de l´USB 3.0 és que és compatible amb l’anterior versió. Evidentment, el dispositiu i el seu cable hauran d’estar preparats per beneficiar-se de les virtuts de la nova versió però si connectem un USB 2.0 a un 3.0 funcionarà sense problemes, tot i que amb el seu rendiment primitiu.

|FONT :Diari de Girona |