Programa @mSchools, propostes didàctiques i tallers formatius

Com sabreu, des de l’any 2013 el Departament d’Ensenyament promou el pro

Com sabreu, des de l’any 2013 el Departament d’Ensenyament promou el programa mSchools impulsat per la Fundació Mobile World Capìtal, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la GSMA. En el marc d’aquest projecte, s’han desenvolupat les següents propostes didàctiques:

1.- App Education (http://xtec.gencat.cat/ca/projectes/mschools/): aplicada per primer cop el curs 2013-2104, la proposta va adreçada a l’assignatura de Tecnologia de 3r d’ESO, d’Informàtica de 4t d’ESO i Cicles Formatius de grau mig i superior de les famílies d’Informàtica, Arts Gràfiques i Administració-Comerç. Els materials de 3r i 4t han estat reorganitzats i revisats recentment amb una actualització important i són a la vostra disposició en forma de curs Moodle descarregable a alexandria.xtec.cat.

2.- Scratch Challenge(http://xtec.gencat.cat/ca/projectes/mschools/): aquesta proposta es va aplicar per primera vegada el curs 2017-2018 i va dirigida al Cicle Superior de Primària i als primers cursos de l’ESO. S’estructura en materials modulars, d’una durada de 12 sessions cada mòdul, on els alumnes han de resoldre reptes al voltant de la programació amb Scratch. Els materials (tant els dels alumnes com els dels professors) són a la vostra disposició en forma de web Nodes (http://projectes.xtec.cat/programacioirobotica/curs-scratch-primaria/) per al treball directe o descàrrega i instal·lació a l’espai Nodes de centre.

3.- El Mobile History Map (http://xtec.gencat.cat/ca/projectes/mschools/) és un projecte de georeferenciació que permet treballar el territori amb tecnologia digital, basat en l’aprenentatge servei per donar a conèixer a la ciutadania el patrimoni natural i cultural de Catalunya. En aquest projecte hi pot participar tot l’alumnat de d’ensenyaments formals i no formals. En el web principal del MHM (http://mhm.mobileworldcapital.com/) es troba, tant el registre per accedir a la plataforma, com la interfície i mapa per localitzar els punts ja creats, per crear-ne de nous, o crear escenaris. Com a novetat aquest curs podeu trobar els Jocs de Preguntes, els Jocs de Pistes, i finalment els CaçaTresors, que són jocs on es combinen els dos anteriors.

Per tal de poder donar-vos recolzament amb aquestes propostes i mantenir-vos al dia de totes les formacions i novetats, necessitaríem que ens féssiu arribar les vostres dades. Hi ha tres qüestionaris, un referent a App Education (https://goo.gl/forms/PQUjjjUFgvJfxBy22), l’altre referent a Scratch Challenge (https://goo.gl/forms/qYe6Rqo4euHsLW0A3) i el darrer per el projecte Mobile History Map (https://goo.gl/forms/Y52MiZmroYOsgOZu2). Us preguem que responeu els qüestionaris tant si hi participeu com si no, abans del 30 d’octubre. Podeu fer-nos arribar qualsevol consulta a l’adreça de correu mschools@xtec.cat. És molt important per a nosaltres conèixer quina és la participació dels centres per poder organitzar les necessitats d’experts, formació i recolzament específic, així com detectar motius respecte de la no participació que es puguin solucionar.

En aquesta línia us informem dels tallers i accions que s’organitzen aquesta tardor:

 Scratch: Taller el dia 20 de novembre de 17 a 20 hores al CESIRE (Avinguda Drassanes núm 10). Inscripcions a: https://goo.gl/ys96eG .

– APP Inventor: Taller el dia 8 de novembre de 17 a 20 hores al CESIRE (Avinguda Drassanes núm 10). Inscripcions a: https://goo.gl/forms/pYrYXEfunycqo4ih2 .

– Georeferenciació (MHM): Webinar el dia 15 de novembre a les 16 hores. El lloc per la videoconferència es comunicarà a les persones que s’hagin inscrit en aquest enllaç: https://goo.gl/forms/yxzADJEFzSrj8nNu2 .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>