Visites virtuals guiades entre centres

Visites virtuals entre centres

Una de les accions més valuoses en l’aprenentatge entre centres és la realització de visites a centres. El Laboratori de Transformació Educativa organitza aquestes trobades condicionats per la situació de pandèmia i les mesures sanitàries que impedeixen les visites presencials. És per això que, enguany, des del Laboratori us proposem les “Visites virtuals guiades entre centres”.

Han demanat a centres referents del Laboratori que comparteixin la seva expertesa i experiència en aquells aspectes de la transformació educativa en què el seu projecte educatiu i la seva pràctica docent excel·leixen. És fonamental l’aprenentatge en xarxa, la construcció compartida i el reconeixement d’experiències reeixides. Per això han demanat que esdevinguin centres amfitrions d’una visita virtual guiada. Aquests mateixos centres referents, juntament amb els centres facilitats del Laboratori, poden esdevenir centres visitants en d’altres visites virtuals.

Les visites tindran una durada aproximada d’1 hora, i seguiran la següent estructura:

1.Contextualització de la visita en relació al propòsit educatiu del centre i als eixos de la transformació educativa orientada a l’organització i gestió, les metodologies i l’ecosistema i treball en xarxa.

2. Emissió d’un vídeo, enregistrat prèviament pel centre, que visualitza i exemplifica allò explicat. En aquest vídeo, el centre amfitrió mostra diferents aspectes de la seva pràctica educativa, centrada en un o més dels tres eixos de la transformació educativa en els quals excel·leixen.

3. Debat posterior entre les representants del centre amfitrió i les persones interessades a fer-ho com a convidades.

4. Valoració final i retorn al centre amfitrió mitjançant un qüestionari.

Totes les visites s’emetran en directe a través decanal YouTube del Laboratori de Transformació Educativa i hi quedaran registrades per a una posterior visualització.

Aquest curs preveiem fer 2 torns de visites virtuals, sempre en horari lectiu:

  • Entre el 12 i el 16 d’abril de 2021.
  • Entre el 26 i el 30 d’abril de 2021.

Els vídeos de les visites virtuals guiades en centres formaran part de la col·lecció Inspirar la Transformació Educativa de la iniciativa Transformar per innovar.

Disposeu de més informació a l’article Visites Virtuals Guiades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>