Coordinació de Caps d’Estudis d’EP: lideratge, gestió i motivació d’equips docents

Des del CRP del Tarragonès hem estat preparant l’activitat de formació coneguda com a Seminari de Caps d‘Estudi d’EP. Com ja sabeu, la pandèmia que estem vivint està condicionant el format de les formacions docents d‘aquest curs 2020-21, tot i això, la nostra voluntat és poder seguir oferint una formació de qualitat i que arribi al màxim de centres i docents possibles. És per això hem canviat el format del Seminari.
Es realitzaran 6 sessions (3+3):
 3 sessions tindran format de webinar (conferència en línia) amb l’objectiu de presentar idees per aplicar i/o adaptar posteriorment al vostre centre.
A aquestes sessions hauran d‘assistir els i les caps d‘estudis inscrits a la formació. A la vegada, aquests webinars, estaran oberts als membres d‘equips directius de centres de Primària i de Secundària. Cada conferència tindrà una temàtica diferent i un ponent diferent que us detallem més endavant.
– 3 sessions dinamitzades, cada una d‘elles, amb un dels ponents dels webinars, per tal de poder resoldre dubtes més concrets i mirar de trobar maneres d‘aplicar al centre el què s’ha presentat a les conferènices i intercanviar experiències relacionades.
Vosaltres com a caps d‘estudi, només cal que us apunteu a la formació  7090741709 Coordinació de caps d‘estudis: lideratge, gestió i motivació d‘equips docents, que inclou les 3 conferències per equips directius i les 3 dinamitzacions per caps d‘estudi de primària. La formació doncs, consta d‘un total de 6 sessions.
L’avaluació en el marc del currículum competencial
18/2/2021 a les 15:00 h  
Ponent: Montserrat Planella
 és professora d‘Educació Visual i Plàstica i ha treballat durant molts anys a l’Institut Castell d‘Estela d‘Amer (Girona). Des de fa tres cursos s’ha dedicat a dissenyar i impartir formació i assessorament en currículum i avaluació competencial per al Servei de currículum d‘ESO i Batxillerat del Departament d‘Educació, mentre treballava a l’Institut Moisès Broggi de Barcelona. També ha dut a terme altres activitats de formació, principalment relacionades amb l’àmbit audiovisual i de l’educació artística. Aquest curs treballa al Servei de Recerca del Departament d‘Educació i realitza assessoraments a centres.     
 
Educar per projectes al s. XXI
18/3/2021 a les 17:30 h  
Ponent: Josep Mª Esteveés mestre, llicenciat en història per la UB i exdirector de l’IE Jacint Verdaguer de Sant Sadurní d‘Anoia des del 1992 fins al 2019: centre molt implicat en la innovació educativa, obtenint el Segell de qualitat Europeu 2013-14 “Jobs in the past, present and the future” i sent centre referent de l’OCDE – Projecte ILE- , entre d‘altres. Té una llarga experiència com a formador en el camp de les tecnologies digitals, les competències bàsiques, les metodologies actives, el lideratge i la transformació educativa. Ha col·laborat amb la Fundació Jaume Bofill, l’ ICE de l’UAB i la Xarxa Escola Nova 21. També ha publicat articles diversos sobre educació i actualment és facilitador de centre del Laboratori de transformació, programa d‘innovació del Departament d‘Educació.
Lideratge per la transformació educativa 
22/4/2021 a les 17:30 h
Ponent: Albert Bayot, és professor de Llengua i literatura catalana,  exdirector de l’institut Brugulat de Banyoles, obtenint el certificat de qualitat i millora contínua i actual director de l’Institut Sarrià de Ter (centre de nova creació). Director dels Serveis Territorials d‘Ensenyament a les comarques gironines entre el 2011 i 2016. També ha estat diversos cursos professor associat a la Facultat de Psicologia i Educació de la UdG.
Esperem que el Seminari us ajudi a millorar la qualitat educativa del vostre centre i que us serveixi per poder començar o seguir fent camí cap a la innovació.