L’alumnat amb NESE ja podran treure’s el títol de l’ESO (de fet, ja podien)

ÚLTIMA NOTÍCIA!!

L’Associació catalana de psicopedagogia i orientació han donat la noticia següent:

L’alumnat amb NESE, però sobretot, NEE, ja podran treure’s el títol de l’ESO a partir del curs vinent, amb totes les de la llei, si assoleixen els objectius marcats en el seu pla individualitzat (PI). I no serà un títol d’ESO específic, sinó el mateix títol que la resta de companys que han d’assolir uns objectius curriculars i competencials diferents. Dit d’una altra manera, el fet que un alumne tingui una adaptació curricular ja no pot ser un motiu perquè la comissió d’avaluació d’un institut decideixi no atorgar-li el títol de l’ESO.

  • Art.28.10 de la LOMLOE especifica que una adaptació curricular no pot ser impediment perquè un alumne amb necessitats de suport promocioni de curs o obtingui el títol.
  • El Departament d’Educació afirma que la normativa actual ja era prou flexible i que mentre el PI de l’alumne reculli la possibilitat de titular no hi ha d’haver problema.
  • A partir del curs vinent, s’obre la via del Cicle Formatiu de Grau Bàsic, que es podrà cursar a 3r i 4t d’ESO i donarà peu al graduat i a un títol d’FP de nivell 1

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>