“Guies per a la intervenció en infància i adolescència en casos de revelació de violència sexual. Recomanacions per a professionals. Recomanacions per a familiars”, el proper 11 de juny

En aquesta jornada es presentaran les guies per a la intervenció en infància i adolescència en casos de revelació de violència sexual. S’han editat unes recomanacions per a professionals i unes recomanacions per a familiars. Aquest material neix com una de les respostes a donar en les conclusions i propostes d’una recerca elaborada pels autors i finançada pel CEJFE.

Aquestes recomanacions i orientacions volen servir com a pauta inicial en el moment de la revelació o del descobriment de la violència sexual que han viscut nens, nenes i adolescents (NNA) i estan enfocades a dos col·lectius: a) la família i persones properes a l’entorn del NNA i b) els equips de professionals que es trobin acompanyant-los a partir de la revelació, amb una finalitat clara de reduir la victimització secundària.

Les guies s’han dissenyat com un material de suport que destaquin les pautes d’actuació a seguir per part de les institucions i persones adultes que es troben i/o actuen a partir de la revelació de la violència sexual. En la presentació es farà èmfasi en l’obligació que aquests i altres materials siguin sent molt respectuosos amb les necessitats, personalitat i circumstàncies particulars dels NNA, a més de tenir en compte la vivència pròpia que hagin pogut tenir de la violència sexual. Les guies volen ser una eina més cap el treball interdisciplinar i interinstitucional que permeti minimitzar l’impacte que aquesta experiència traumàtica pot tenir en la vida dels NNA, per la formació encara molt embrionària de la personalitat i la seva dependència de les figures adultes que els/les hauríem de protegir.

Les guies es poden consultar i descarregar en aquest enllaç.

Inscripcions obertes fins el 9 de juny de 2021 o fins que s’exhaureixin les places

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>