Xerrada: Neurociència i educació

L’Associació de Famílies de l’INS Sòl-de-Riu d’Alcanar us convida a la xerrada: ‘Neurociència i Educació, possibilitats i limitacions’, a càrrec de la psicòloga i doctora en neurociències, Anna Carballo. La xerrada tindrà lloc el proper divendres 21 de febrer, a les 18h, a la sala d’actes de l’institut.

El creixent interès per una educació basada en l’evidència científica, així com els recents progressos en el camp de les neurociències sobre els processos d’aprenentatge i memòria, han permès una aproximació entre ambdós camps de coneixement amb la intenció d’oferir una nova visió dels processos d’ensenyament-aprenentatge basada en el funcionament del cervell.

En aquest sentit, els estudis en neurociència cognitiva pretenen proporcionar eines i fonamentació empírica per a què mestres i docents puguin justificar i repensar la seva pràctica pedagògica tenint en compte els diferents factors que intervenen en el funcionament cerebral i en l’aprenentatge. Amb tot, les diferències culturals i metodològiques que existeixen entre ambdós àmbits esdevenen importants barreres d’interacció real i representen limitacions importants que cal considerar.

Anna Carballo Marquez (Barcelona, 1982). Llicenciada en Psicologia i Doctora en Neurociències per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professora associada de la Facultat d’Educació i del Grau en Psicologia de la Universitat Internacional de Catalunya. Professora col·laboradora del Grau en Psicologia de la Universitat Oberta de Catalunya. Formadora i investigadora en Neurociències i Educació.