Ràdios escolars en xarxa

Ràdios Escolars en Xarxa (REX) neix amb la vocació d’escoltar a la infància i a la joventut. De promoure la seva participació com a ciutadans del present i compartir coneixement sobre les seves visions i experiències.

És una oportunitat per posar en comú, visibilitzar i potenciar les emissores escolars, locals i comunitàries que conformen un ric i divers entramat educomunicatiu. Una opció per compartir sabers, eines, metodologies, reptes i il·lusions que ens enfoquin a facilitar un aprenentatge significatiu per a l’alumnat i reforci el seu vincle amb l’entorn social.

REX promou l’ús de la ràdio com a eina pedagògica que facilita l’articulació d’espais curriculars amb la producció de continguts radiofònics. Els i les estudiants, mitjançant la seva paraula, expressada a través de l’emissora escolar, desenvolupen habilitats comunicatives orals i escrites, de pensament crític i creatives. A més, s’endinsen en el món de la cultura sonora, on consoliden facultats musicals i estètiques. Tot en un espai de diàleg, que estimula el desenvolupament d’una ciutadania participativa.

Si treballeu la ràdio en els vostres centres, us animem a participar de la iniciativa. Podeu trobar tota la informació al web: https://www.radiosescolarsenxarxa.org/

Vídeos de presentació: