Recursos d’autoaprenentatge i educatius “on-line”

El Departament d’Educació ens anima a aprofitar aquests dies per aprofundir en aquells aspectes que tenen a veure amb la nostra pràctica docent i també a prendre part en diferents activitats de formació a distància.

Us presentem la nova proposta formativa, que s’ha creat en el marc d’aquest context extraordinari al web de la XTEC, on també hi ha un recull actualitzat de recursos i activitats didàctiques en línia que poden ser d’ajut a l’hora d’elaborar propostes didàctiques, i que podeu fer arribar a l’alumnat, per tal que pugui avançar en el seu procés d’aprenentatge, malgrat l’aturada de l’activitat presencial.

Ho trobareu a la web https://projectes.xtec.cat/joemquedoacasa/

Orientacions per als centres educatius sobre activitats per als alumnes a causa del tancament pel coronavirus

http://xtec.gencat.cat/web/.content/recursos/actuacio-extraordinaria-activitats-autoaprenentatge/Orientacions-centres-tancament-coronavirus.pdf

Formació extraordinària oberta per al professorat:

Des del Departament d’Educació us animem a aprofitar aquests dies per aprofundir en aquells aspectes que tenen a veure amb la vostra pràctica docent i també per prendre part en diferents activitats de formació a distància. Per fer-ho, us oferim, tot seguit, la nova proposta formativa creada en el marc d’aquest context extraordinari.

http://xtec.gencat.cat/ca/formacio/formacio-extraordinaria-oberta/

Actuació extraordinària: recursos per al professorat. Activitats d’autoaprenentatge

Des del Departament d’Educació us animem a aprofitar aquests dies per aprofundir en aquells aspectes que tenen a veure amb la vostra pràctica docent i també per prendre part en diferents activitats de formació a distància. Per fer-ho, us oferim un recull actualitzat de recursos i activitats didàctiques en línia que us pot ser d’ajut tant a l’hora d’elaborar propostes didàctiques com si voleu fer-lo arribar al vostre alumnat per tal que pugui avançar en el seu procés d’aprenentatge, malgrat l’aturada de l’activitat presencial.

http://xtec.gencat.cat/ca/recursos/actuacio-extraordinaria-activitats-autoaprenentatge/index.html

Línies d’acció:El Departament d’Educació activa a partir del 21/3/2020 el “Pla d’acció: centres educatius en línia”, per tal de garantir l’aprenentatge en línia de l’alumnat, i al mateix temps acompanyar el professorat i els centres en l’ús de les tecnologies digitals. Aquesta iniciativa es posa en marxa per donar eines d’aprenentatge en línia davant les circumstàncies extraordinàries que han provocat el tancament dels centres a causa del coronavirus.

Més recursos:

Materials aula d’acollida: propostes per l’aula d’acollida i suport lingüístic i social

Biblioteques escolars: propostes per fomentar la lectura en temps de confinament

PropoSTEAM: propostes STEAM de la quinzena

Vídeos de prevenció:Aquest programa formatiu de prevenció de la violència masclista consta de formació per a docents, per l’alumnat de cicle superior d’Educació Primària i alumnat de 3r i 4t d’ESO i formació per les famílies. Els materials han estat elaborats amb la col·laboració d’entitats expertes en prevenció de la violència masclista: CoeducaAcció i Fundació Aroa.

Mini reptes Scratch i App Inventor:recursos de robótica i programació

Recursos per l’alumnat  a l’EDU365 http://www.edu365.cat/

Més informació a xtec.cat