Programa “Gràcia, barri matemàtic” 2020

Gràcia, barri matemàtic és un projecte del CRP de Gràcia que comprèn diverses activitats i actuacions entorn a l’ensenyament de les Matemàtiques a l’educació primària des d’una òptica competencial, productiva i manipulativa. És un espai d’informació i formació, però també vol incitar l’experimentació i la divulgació d’activitats, materials i reflexions entre el professorat de la nostra zona.

Al voltant d’aquest projecte s’han dissenyat per aquest curs escolar 2019/20,  tot un conjunt d’activitats: seminaris, conferències, laboratoris d’experimentació, jornada d’intercanvi d’experiències…, amb l’objectiu de conèixer, analitzar i elaborar activitats que impliquin processos propis del pensament matemàtic, aprofitant sempre que sigui possible l’entorn del barri.

SEMINARIS

  • Gràcia barri matemàtic infantil. A càrrec de Lluís Segarra. Llicenciat en Matemàtiques
  • Gràcia barri matemàtic primària. A càrrec de David Barba i Cecília Calvo. Professor emèrit de la UAB i Doctora en Didàctica de les Matemàtiques UAB.

CONFERÈNCIES I TALLERS

   • Taller de matemàtiques manipulatives per treballar la geometria, l’estadística i l’atzar a càrrec de Laura Morera doctora en Didàctica de les matemàtiques

Dimarts 4 de febrer a les 17:30h al CRP de Gràcia. Formulari d’inscripció

   • Com desenvolupar la competència matemàtica dels 3 als 8 anys, a partir d’itineraris d’ensenyament, a càrrec del Dr Àngel Alsina Pastells catedràtic de Didàctica de les Matemàtiques a la Universitat de Girona.

Dimarts, 18 de febrer a les 17:30h al CRP de Gràcia Formulari d’inscripció

PINDOLES MATEMÀTIQUES

   • Dimecres 11 de març: Geoplans i La línia numèrica
   • Dimecres 25 de març: Fraccions i Mosaics

Activitats dirigides per David Barba i Cecília Calvo. Tots els tallers es faran a les 17:30h al CRP Gràcia. Sessions de 30 minuts/taller. Formulari d’inscripció

I JORNADA DINTERCANVI D’EXPERIÈNCIES

   • L’objectiu d’aquesta jornada no és més que presentar pràctiques d’aula, posar a debat temes candents en l’ensenyament de les matemàtiques i contribuir a la formació i a l’intercanvi d’experiències del professorat.

Dimarts, 5 de maig a les 17:30h al CRP de Gràcia. Inscripció finals del 2n trimestre

1 comentari

 1. Merce Mateu Bullich

  Bon dia. No se com apuntar-me.
  En el formulari, només em surt la geometria.

  Un cop de ma siuspla