Aplicacions (Apps)

#Soyvisual és una aplicació creada per la Fundació Orange equivalent a la versió web que permet treballar de forma interactiva diferents activitats per a desenvolupar el llenguatge. A la instal·lació s’inclou un exercici per defecte. L’App permet la descàrrega d’altres paquets d’exercicis per a treballar la morfosintaxi i la construcció de frases amb els verbs: «menjar, «beure», «olorar», etc. de nivell 1 (Subjecte – Verb – Complement Directe). Progressivament es trobaran disponibles nous paquets de major nivell amb més verbs i per a treballar altres àrees del llenguatge com la semàntica o la pragmàtica.
 
El Món d’en Teo és una aplicació gratuïta en la qual el nen ha d’avançar per diferents escenaris mentre en Teo, protagonista d’aquesta aventura, va proposant l’ús de jocs per aprendre nou vocabulari, activitats per treballar operacions de càlcul, eines plàstiques virtuals i videojocs per consolidar hàbits d’higiène, etc.
És útil per treballar les rutines d’una manera interactiva i dinàmica. També acompanya a la descoberta de l’entorn.

iOS i Android: http://toolbox.mobileworldcapital.com/app/the-world-of-teo/154

iSeqüències és una aplicació per a iPad desenvolupada per la Fundació Planeta Imaginario que presenta exercicis per a nens basats en 100 seqüències temporals d’hàbits d’autonomia, activitats lúdiques, situacions quotidianes i emocions. El seu preu és de 3,49€. Demo Youtube
Práxies R HD és una aplicació gratuïta per treballar les pràxies a partir d’un mirall que funciona amb la càmera frontal i uns vídeos que van sortint simultàniament d’una noia fent les pràxies perquè l’infant les pugui imitar.
 
My PlayHome és una aplicació multiplataforma a on els nens poden aprendre a expressar-se i explicar històries a través de l’ús de la família de nines en My PlayHome, especialment si són encoratjats per un adult que pot proporcionar vocabulari i conceptes. Els nens i nenes en edat preescolar poden explorar la casa, descobrir sorpreses i deixar que la seva imaginació es dispari. My PlayHome és una bona sortida pel joc imaginari, ja que els nens expliquen les seves pròpies històries.
El joc ofereix de manera gratuïta dues estances de la casa (cuina i menjador) amb la possibilitat d’ampliació, previ pagament.  
 
Léxico Cognición és una aplicació de pagament d’iOS (demo gratüita amb un mòdul obert) força interessant que permet el desenvolupament del llenguatge a través del joc. Treballa especialment la comprensió, el vocabulari, la retenció i l’entrenament auditiu. Està especialment pensat per a nens entre els tres i els deu anys. Tots els mòduls instal·lats tenen un preu de 21,99€.
Sensory Speak Up és una aplicació gratuïta per iOS que permet visualitzar a la pantalla la producció de sons pel que fa a l’intensitat d’aquests. Ajuda als nens a motivar-los a realitzar vocalitzacions. Es poden canviar les pantalles amb diferents efectes, formes i colors. A través del menu de configuració també es poden fer altres ajustos. 
 
Sensory Speak Up Too és una aplicació gratuïta para iOS i també disponible com a aplicació para Google Chrome, molt semblant a l’anterior però més completa i adreça especialment als nens més petits. A diferència de l’anterior en aquesta aplicació es pot regular fàcilment el grau d’intensitat mínima demana per fer l’activitat una mica més fàcil o més difícil. Les pantalles són molt més divertides amb personatges i objectes del món infantil que els motiva encara més a realitzar vocalitzacions.
 
 
Hablando con Nok és una aplicació gratuïta (paquet bàsic) que es pot completar per només 3,99€. Funciona tant amb iOS com amb Android.  Amb aquesta app l’infant pot aprendre noves paraules en castellà amb un simpàtic marcià anomenat Nok. És adequat per a nens de 3-4 anys en endavant, que comencen a parlar o que tenen problemes de pronunciació. Es pot jugar amb més de 90 paraules animades. Amb aquestes poden jugar a diferenciar paraules que sonen semblant, a reconèixer objectes, a formar parelles de paraules amb un so similar…
1.000 Tarjetas – Estimulación Temprana para Niños – Smartbits és una aplicació educativa de pagament  (2,99€). Consisteix en targetes de vocabulari organitzades en camps semàntics per treballar la denominació equivalent a la maleta Bits d’Intel·ligència que són unitats d’informació en forma d’imatges precises, concretes i clares per a l’infant i que mostren només un sol element. Adequada per a nens d’entre 4 mesos i 6 anys d’edat.
El Tren de las Palabras és una aplicació gratuïta de caràcter interactiu i multimèdia ideal per a nens que es troben a l’etapa d’adquisició de la lectura i l’escriptura. El seu objectiu essencial és ajudar a l’infant a comprendre que una oració (oral o escrita) és el resultat d’una seqüència de paraules que s’articulen en un cert ordre per a trasmetre una idea o missatge.
 
Tell a Story és una aplicació gratuïta ideada per a nens d’entre 4 i 7 anys. Consta d’un recull de seqüències temporals, classificades en tres nivells de dificultat. Cadascuna de les tasques presenta una seqüència d’imatges que expliquen una història, però les imatges es barregen al començament de l’activitat. L’infant ha de tornar a col·locar les imatges en l’ordre correcte i explicar la història. El joc estimula la capacitat de parlar amb frases completes i significatives, així com a arribar a conclusions lògiques basades en els fets observats.
Col·lecció Toca són unes aplicacions que serveixen per treballar el joc simbòlic de forma interactiva.  Es podrà jugar a simular que som cuiners, doctors, perruquers… A més, es podrà treballar la semàntica, la morfosintaxi, la comprensió, entre altres. Hi trobem la versió Toca Kitchen, Toca Doctor, Toca Hair…
Mínimo és un suport per a l’entrenament centrat en la discriminació discreta d’unitats fonològiques en situació de contrast mínim, és a dir, paraules que es diferencien per un sol fonema. És una app gratuïta.