Associacions

Aquest espai pretén ser un recull de diverses associacions classificades segons el diagnòstic.

AUTISME

eipea eipea és un espai creat per promoure la reflexió, comprensió i divulgació sobre els autismes i sobre aquelles persones que els viuen des de diferents experiències relacionals.

Espai està obert a tothom, però està adreçat en especial a dos col·lectius: al dels familiars de les persones afectades i al dels professionals i cuidadors que els atenen des de diversos àmbits: des del món de la clínica, de l’ensenyament i de l’assistència social.

 teacat Entitat sense ànim de lucre dedicada a promoure el benestar i la qualitat de vida de les persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA) i les seves famílies. Aquesta entitat està formada per famílies amb membres que tenen TEA, professionals (psicòlegs, mestres, pedagogs…) i voluntaris i voluntàries que tenen formació específica en autisme.

Disposen d’un Centre de Recursos on les famílies poden trobar-hi:

  • Els papers que necessiten per demanar ajudes 
  • Explicació  del  protocol  de  proves  mèdiques  a  què  se  sol  sotmetre  el  nen/a.
  • Grups de pares que es reuneixen per parlar, explicar-se com els va…
  • Biblioteca amb bibliografia específica sobre autisme
  • Llistat dels terapeutes de la zona
  • Plafons i altres tipus de recursos personalitzats per al nen/a
  • Banc de joguines especialment vàlides per a la teràpia a casa.
  • Llistat de professionals (odontòlegs, perruquers, podòlegs…) sensibilitzats amb els TEA
  • Un ESPLAI els dissabtes al matí per tal que els pares puguin fer compres i encàrrecs amb tranquill·litat mentre els infants són atesos per voluntaris
La Federació Catalana d’Autisme té l’objectiu de promoure, coordinar i representar les entitats federades, donant-les-hi suport.

Està oberta a totes les entitats i organitzacions de famílies de persones amb Trastorns de l’Espectre de l’Autisme (TEA) i entitats sense ànim de lucre al servei de persones amb TEA.

És un àmbit de contacte que permet el diàleg, l’intercanvi d’experiències i criteris i la promoció d’activitats destinades a millorar l’atenció a les persones afectades, i també la conscienciació per part de la societat de la problemàtica específica i de les necessitats generades per el TEA en les persones afectades i en el seu entorn.

 

SORDESA

 acapps La Federació ACAPPS és una entitat sense afany de lucre creada l’any 2004.

La missió de la Federació ACAPPS és representar i defensar els drets i interessos globals de les persones amb discapacitat auditiva i de les seves famílies, a tots els nivells, davant la Societat, Administracions i altres Institucions, integrant i impulsant amb aquesta finalitat l’acció de les Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes.

 apansce  Associació de famílies de pares de nens/es sords, creada el 1996 i que defensa la millor educació per els seus fills, siguin oients o sords.

Organitzen activitats de lleure per nens i nenes sords.

 phonak  Phonak és un equip d’audioprotetistes i logopedes que fan acompanyament a l’escola i a la família. A la seva web hi ha un apartat dedicat a la família on es pot trobar materials i guies per pares molt útils.
 aice L’associació representa els interessos de les persones sordes usuaries d’Implant Coclear a nivell de l’Estat Espanyol.

El seu principal objectiu és la divulgació d’informació sobre implant coclear i defensar els interessos dels implantats.

 crall El Centre de Reeducació d’Audició i Llenguatge és una entitat sense ànim de lucre, creada l’any 1975, per un grup de pares amb fills/es sords.El CRALL dóna resposta a les demandes que formulen els seus associats i no associats (nens en edat d’escolaritat obligatòria, joves i adults), ja sigui classes particular o grup reduït, ja sigui en llengua oral o llengua signada.
El principal objectiu del CRALL és potenciar les capacitats, competències i habilitats de tots/es els interessats a rebre una educació en Llengua de Signes Catalana (LSC) i la Llengua Oral (català, castellà i anglès).
 fiapas FIAPAS apareix el 1978 per donar resposta a les necessitats que plantegen les famílies amb persones amb discapacitat auditiva i els propis afectats.

FIAPAS és una confederació d’àmbit nacional. El seu objectiu és la representaicó i defensa dels drets i els interessos globals de les persones amb discapacitat auditiva i els seus familiars, tant a nivell nacional com internacional.

 

TARTAMUDESA / QUEQUEIG

ttm La “Fundación Española de la Tartamudez” és una entitat sense ànim de lucre dedicat a activitats d’interès públic i social. El seu objectiu principal és ajudar a les persones que tartamudegen a millorar la seva qualitat de vida.

A la seva web trobareu guies per a pares, per docents i per pediatres, amb informacions interessants.

TDL

 ATELCA TRIPTIC  ATELCA vol arribar a totes les famílies amb la problemàtica del TDL  per tal de tenir més influència en tot allò que afecta als seus fills: suport logopèdic, adaptació curricular, recerca, estudis…
Asociación Trastorno Específico del Lenguaje de Baleares
Asociación de Familias y amigos de personas con Trastorno Específica del Lenguaje de Euskadi.

 

ALTRES ASSOCIACIONS

 hsjd L’hospital de Sant Joan de Déu és una Institució privada sense ànim de lucre, que presten serveis de salut pública concertats amb CatSalut.

En aquest portal trobareu informació referent als diferents especialistes del centre, serveis que s’ofereixen…

 prader_willi La “Asociación Española para el Síndrome de Prader-Willi”, és una entidat no lucrativa constituïda al 1995
L’objectiu principal de l’AESPW és la protecció, l’assistència, la previsió educativa i la integració social de les persones afectades per aquesta síndrome i els seus familiars.
 ame AME són un grup de famílies que creuen que junts són més forts alhora de buscar suports.  Els seus objectius són:

  • Investigació
  • Informar
  • Divulgar
  • Buscar finançament
 mohebius Aquesta Fundació té com a objectiu l’assistència social, educativa, divulgativa i moral de tots els afectats de Síndrome de Moebius i persones relacionades amb ells.
 neurofibromatosis La “Asociación de afectados de neurofibromatosis” es va fundar l’any  1997 amb el propòsit d’intentar reunir i ajudar als afectats de Neurofibromatosis i els seus familiars.

Des de la seva creació es treballa en la cerca i difusió d’informació, suport mèdic, psicològic i social, per poder contribuir a la millora de la qualitat de vida dels afectats per aquesta síndrome.

 down La Coordinadora Down Catalunya neix amb l’objectiu de treballar en pro de les persones amb discapacitat intel·lectual, especialment aquelles amb la Síndrome de Down.

La seva creació sorgeix de la voluntat d’algunes de les diferents associacions i fundacions de persones amb Síndrome de Down de Catalunya, membres de Down Espanya, amb la finalitat de formar una plataforma conjunta per treballar en la millora de la qualitat de vida de totes les persones amb la Síndrome de Down de tot el territori català.

L’associació està formada per diferents familiars, professionals i investigadors implicats amb la Síndrome.

La seva pàgina web és el lloc, on a més d’obtenir informació, descobriràs l’esforç i el treball d’un grup de pares i mares que busquen, malgrat la Síndrome, una vida el més normalitzada possible.

tdha TDAH Catalunya és una associació d’afectats pel Trastorn per Dèficit d’Atenció amb o sense Hiperactivitat (TDA-H) i trastorns associats, de caràcter privat i sense ànim de lucre.
La finalitat de l’Associació és millorar la qualitat de vida dels afectats i de les seves famílies. A partir d’aquí, els seu projecte global s’emmarca en 3 grans objectius:

  • Acolliment a les famílies afectades.
  • Treball amb l’Administració i les Institucions Públiques: en les àrees de Benestar i Familia, Sanitat, Educació i Justícia.
  • Col·laborar amb professionals i altres associacions o entitats (públiques o privades)
aesrt_logo AESRT és una associació sense ànim de lucre, composta per familiars i amics de pesones amb la Síndrome de Rubinstein Taybi. El seu objectiu és ajudar a altres famílies que estiguin vivint la difícil situació d’enfrontar-se a la notícia de saber que el seu fill/a o familiar pateix SRT. Volen arribar a totes les persones que estiguin en la mateixa situació i units crear un futur millor pels seus fills.
afasaf L’any 2014, després de diversos contactes per Internet, una sèrie de famílies amb una problemàtica comuna que és que pateixen trastorn de l’espectre alcohòlic fetal, van decidir reunir-se a Cornellà de Llobregat. D’aquella primera reunió i d’altres posteriors, en va sortir el compromís ferm de crear AFASAF, associació de famílies afectades de SAF.

Si formes part o coneixes l’existència alguna associació que no consta en aquesta pàgina i creus que és interessant que hi estigui inclosa, posa’t en contacte amb nosaltres.