Guanyadors i guanyadores del concurs dels reptes naturalistes des de la finestra

Bon dia desconfiNATS!

El concurs dels reptes naturalistes des de la finestra ha arribat a la seva fi! El curs s’acaba i us diem adéu des del Camp d’Aprenentatge de les Valls d’Àneu. Hem fet recompte de punts i, per tant, us podem explicar quants alumnes en total heu participat al concurs. Durant aquests 17 reptes d’aquest 3r trimestre heu participat 322 persones: 223 alumnes de Primària, 88 alumnes d’ESO, 7 de Batxillerat i 4 de Cicles Formatius. El curs acadèmic que ha tingut una participació més alta ha estat 1r d’ESO: heu participat 70 alumnes d’aquest curs! Cal dir però que la mitjana de participació en cada repte ha estat de 125 persones. El repte amb més participació va ser el del cucut (151 persones) i el de participació més baixa ha estat l’últim, el del mussol pirinenc (amb 90 participants).

Tots aquests participants sou de 56 centres educatius diferents! Hi heu participat 44 escoles de Primària i 12 instituts. El centre de Primària amb la participació més alta ha estat l’Escola Salvador Espriu de Vallfogona de Balaguer, amb 38 alumnes que s’han animat, i el centre de Secundària i/o Batxillerat i Cicles Formatius amb més adeptes al concurs ha estat l’Institut Alzina de Barcelona, amb 25 participants.

Pel que fa a la procedència territorial de tots els participants, cal dir que enviem des d’aquí una felicitació a tots els alumnes pallaresos per la seva motivació, ja que del total de participants, el 32% sou pallaresos (103 alumnes)! Tanmateix, heu participat alumnes de 19 comarques diferents. Fins i tot una alumna de França que va al College Magarite Navarre de Pau s’ha animat a participar! Aquí teniu la procedència dels alumnes que heu participat:

Comarca Núm. de participants Percentatge de participació comarcal respecte el total
Alt Urgell 1 0,3
Baix Ebre 1 0,3
Pau (França) 1 0,3
Alt Penedès 2 0,6
Baix Llobregat 2 0,6
Garraf 2 0,6
Vallès Occidental 2 0,6
Baix Camp 3 0,9
Segrià 3 0,9
Alta Ribagorça 7 2,2
Gironès 9 2,8
Baix Penedès 12 3,7
Osona 12 3,7
Terra Alta 16 5,0
Moianès 18 5,6
Anoia 33 10,2
Pallars Jussà 43 13,4
Barcelonès 47 14,6
Noguera 48 14,9
Pallars Sobirà 60 18,6
TOTAL 322 100,0

 

Els guanyadors i les guanyadores

Havent fet el recompte, ja podem dir que tenim el guanyador o la guanyadora de cadascuna de les categories. Curiosament hi ha hagut un empat tècnic entre una alumna de Batxillerat i una de Cicles Formatius, de manera que hem decidit dividir la 3a categoria (de Batxillerat+Cicles Formatius) en dues. Aquests són els i les alumnes guanyadores:

CATEGORIA DE PRIMÀRIA: Guiu R. B., que fa 2n de Primària a l’Escola Edumar de Castelldefels, amb 17 encerts.

CATEGORIA DE SECUNDÀRIA: Alèxia E.R., que fa 3r d’ESO a l’Institut Morelló d’Esterri d’Àneu, amb 17 encerts.

CATEGORIA DE BATXILLERAT: Laia C. R., que fa 1r de Batxillerat a l’Institut Hug Roger III de Sort, amb 13 encerts.

CATEGORIA DE CICLES FORMATIUS: Nadia S. H, que estudia un Cicle Formatiu de Grau Superior en Guia, informació i assistències turístiques en l’àmbit mediambiental a l’Institut Hug Roger III de Sort, amb 13 encerts.

MOLTÍSSIMES FELICITATS als guanyadors i guanyadores! Homenatjats i homenatjades, ens posarem en contacte amb vosaltres per a demanar-vos la vostra adreça postal i així poder-vos remetre l’obsequi: un lot de 5 guies de natura plegables per anar a camp, específiques del Pirineu. Hi ha una guia de papallones, una d’arbres i arbustos, una de mamífers, una d’ocells pirinencs (picots, mallerengues i altres) i una de rapinyaires i còrvids.

 

Bé alumnes de totes les edats i de tot arreu, ens ho hem passat molt bé dinamitzant aquest concurs i hem après molt al costat vostre, investigant per a fer els reptes una mica difícils, per a redactar els articles, etc. I us volem dir que ens hem sorprès moltíssim del vostre nivell de motivació, implicació i participació. Moltes gràcies per l’entusiasme demostrat!  Independentment del premi, tots i totes juntes hem treballat el que sens dubte és el més important: cultivar un esperit observador cap a la natura que ens envolta.

“Qui dibuixa, observa; qui observa, coneix; qui coneix, estima i qui estima respecta i protegeix.”

Jordi Sabaté Pi (primatòleg i naturalista)

 

MOLT BON ESTIU A TOTS I A TOTES I A GAUDIR DE LA NATURA!

2 comentaris

  1. Míriam Oulhadi

    Molt bones, us volem felicitar per tot el concurs??. Hem disfrutat molt, hem après moltíssim, hem descobert moltes coses noves i sobre tot hem disfrutat al màxim la natura tan bonica que ens envolta..i que siguirem disfrutant ?. I tot això gràcies a vosaltres… Us desitgem bon estiu i fins aviat!!!???
    Míriam i Lucia

    1. CdA Valls d'Àneu Autor de l'article

      Tenim una filla i una mare ben entusiastes de la natura ben atentes i sempre observant a Espot! Moltes gràcies per la vostra participació i motivació! En breu et farem arribar el buff a casa Míriam. BON ESTIU!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>