Curs d’Aproximació Multidisciplinar

Des del curs 1999-2000 el Camp d’Aprenentage de les Valls d’Àneu, conjuntament amb el Servei educatiu del Pallars Sobirà, organitza el Curs d’Aproximació multidisciplinar.

El curs té per objectiu analitzar i comparar, des de diferents disciplines, les característiques dels territoris de la geografia catalana, des de l’alta muntanya pirinenca fins a la plana. Cada curs tracta un tema, que s’interpreta en quatre punts geogràfics diferents a partir d’itineraris o sortides de tot un dia.

El curs d’aproximació multidisciplinar forma part del pla de formació del zona.

Curs aproximació 2018-2019 : Rutes literàries pel Pirineu

Enguany dediquem el curs d’aproximació multidisciplinar a aprofundir en el coneixement de diferents rutes literàries del territori i poder utilitzar-les com a suport a l’acció docent des d’una mirada competencial.

Cal tenir present que les dues primeres sessions es realitzaran en un mateix cap de setmana, el dissabte tot el dia i el diumenge al matí. Cada una de les sessions preveu una sortida en la qual s’haurà de fer un itinerari a peu.

Sessió 6 d’Octubre: Sant Martí del Canigó (Conflent, Catalunya Nord) – Jacint Verdaguer. Descoberta de la figura de Jacint Verdaguer a través d’un recorregut fins a Sant Martí del Canigó i conèixer l’oferta educativa de l’Entorn d’Aprenentatge del Canigó. A càrrec de Víctor Ferreira, professor de l’EdA del Canigó.

Sessió 7 d’Octubre: Aiguamolls de l’Empordà (Alt Empordà) – Maria Àngels Anglada i altres autors. Itinerari literari interpretat pel Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Durant l’itinerari es farà una observació dels paisatge des de diferents punts on es vincularan amb diferents fragments de textos de Maria Ànglada i altres escriptors. A càrrec de Càndid Miró (ex-docent del CdA d’Empúries).

Sessió 20 d’octubre: Pessonada-Herbasavina (Pallars Jussà) – Pep Coll. Recorregut des de Pessonada a Herva- Sabina que permet descobrir els indrets on s’ambienta la famosa novel·la de l’escriptor Pep Coll, Dos taüts negres i dos de blancs, a la vegada que s’identifiquen el principals valors naturalístics de la zona i la seva relació amb els habitants de la Vall de Carreu.
A càrrec: Pep Coll

Sessió 10 de Novembre: Vall d’Àssua (Pallars Sobirà) – Jaume Cabré. La Vall d’Àssua i el Batlliu de Sort són l’escenari principal de la novel·la de Jaume Cabré “Les veus del Pamano”. Descobrirem alguns d’aquests racons a càrrec d’Eva Tarragona, dinamitzadora de Montanyanes.

Inscriu-te fins al 26/09/2018! 6150151615 Aproximació al coneixement del territori: Rutes literàries pel Pirineu

(Recordeu posar el codi del curs al cercador d’activitats per poder localitzar-lo)

Moodle del curs d’aproximació multidisciplinar