Fotografies naturalistes 29/05/20

Hola alumnes desconfiNATS de Catalunya! Avui s’acaba la última setmana de maig, de manera que publiquem les fotos naturalistes que ens heu enviat. Com sempre, són molt boniques i de gran interès per conèixer la fauna que ens envolta. Gràcies a tots els nens, nenes, nois i noies que ens les heu fet arribar!

Agraïm la seva ajuda a…

Com sempre agraïm la col·laboració de les persones que ens ajuden a classificar les fotografies que ens feu arribar. En especial aquesta setmana agraïm al Ferran Turmo -mestre jubilat, gran naturalista i fotògraf- per la seva ajuda en la classificació d’invertebrats; i al Julien Touroult – entomòleg de la Unitat de Servei Natural del Patrimoni Natural (PatriNat) de França i col·laborador de l’aplicació iNaturalist per la seva col·laboració en la classificació de l’escarabat banyarriquer petit de l’alzina.  

Les espècies d’aquesta setmana

Aquesta setmana hem rebut les fotografies que us detallem a continuació. Al final de la llista també us enllacem l’àlbum on les podeu visualitzar i comentar.

 1. Vespa paperera i vesper (Polistes dominula). Yasmin Andrea T. 1r ESO. INS ESC Mare de Déu del Portal (Batea).
 2. Pollet d’estornell comú (Sturnus vulgaris).Ona C.B. 2n. ESC Pau Casals de Gràcia (Barcelona).
 3. Sírfid (Syrphus ribesii). Míriam O. 3r. ESC La Closa (Esterri d’Àneu).
 4. Escarabat banyarriquer petit de l’alzina (Cerambyx scopolii). Matilda R.V. 6è. ESC Montsent de Pallars (Rialp).
 5. Gran paó de nit (Saturnia pyri). Biel i Nil O.G. 2n i P5. ESC Els Raiers (La Pobla de Segur).
 6. Bitxac comú (Saxicola torquatus). Bru E.B. 4t. ESC La Closa (Esterri d’Àneu).
 7. Empusa (Empusa pennata). Aina S.A. 1r. ESC Llavorsí (Llavorsí).
 8. Sargantana cuallarga (Psammodromus algirus). Cesc RV. 2n. ESC Montsent de Pallars (Rialp).
 9. Cigonya blanca (Ciconia ciconia). Jan M.M. 4t. ESC Montsent de Pallars (Rialp).
 10. Nimfa de saltamartí, saltiretxo (en pallarès) (Insecte de l’ordre dels Ortòpters, de la subfamília de Tettigoniinae, possiblement Tettigonia viridissima o Tettigona cantans) Gaia E.B. 6è. ESC La Closa (Esterri d’Àneu).
 11. Pollet dins de l’ou (Au, espècie desconeguda). Cala R.B. 3r. ESC La Closa (Esterri d’Àneu). 
 12. Gamarús, baladrau (Strix aluco) Lluc R.V. 5è. ESC Montsent de Pallars (Rialp). El Lluc i la seva família el varen trobar al carrer de Rialp i el van portar cap a un centre de fauna per a que el poguessin fer créixer.

Si cliqueu sobre aquesta composició que hem fet, se us obrirà l’àlbum amb totes les fotografies:

Si no podeu visualitzar correctament les fotografies cliqueu l’enllaç per accedir a l’àlbum.

Doneu-nos detalls sobre les vostres fotografies

Molts d’aquests animals reben noms diferents en funció de la zona de Catalunya on visqueu. Si us plau, digueu-nos com els hi dieu a l’apartat de comentaris. A més, si els fotògrafs ens voleu donar més detalls de com i on vau fer les fotos, expliqueu-nos-ho també als comentaris d’aquest article. Serà interessant saber com vau descobrir els animals i com us ho vau fer per a fotografiar-los.

I el guanyador o guanyadora del buff del mes de maig és…

La Cala R.B de 3r de l’escola la Closa d’Esterri d’Àneu. Felicitats! En breu et farem arribar el buff del CdA Valls d’Àneu a casa teva. Us deixem el vídeo que hem gravat mentre fèiem el sorteig al web de Sortea2.

Seguiu participant!

Recordeu: seguiu enviant-nos fotos dels animals que veieu des de la finestra des de qualsevol poble de Catalunya o des del carrer, ara que ja estem una mica desconfiNATS, a cda-vallsdaneu@xtec.cat (salvatges, els domèstics no els publicarem). Les fotos han d’haver-se fet dins del període de confinament, des del 13 de març del 2020. El concurs de fotografies finalitzarà el  proper 12 de juny de manera que el 19 de juny sortejarem el buff del mes de juny entre tots els que heu participat durant el mes de juny.

Termini per enviar-les: Fins dijous de cada setmana. Les fotos enviades el mateix divendres es publicaran el divendres següent, ja que necessitem una mica de temps per a classificar-les i editar-les.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>