Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici


Aquesta és una activitat de dia.Els taxis autoritzats pel Parc Nacional ens venen a buscar al CdA i ens porten fins a l’estany de Sant Maurici on iniciarem el nostre recorregut cap a l’estany de Ratera. Durant els mesos d’hivern i part de primavera, la quantitat de neu acumulada al Parc ens convida a realitzar el recorregut amb raquetes de neu. Durant el recorregut realitzem les següents activitats:

  • Rastres i petjades de mamífers: Reconèixer els diferents mamífers del Parc Nacional mitjançant l’estudi dels rastres i les petjades.
  • Vegetació pirinenca: Reconèixer les principals espècies arbustives i arbòries característiques de l’alta muntanya.
  • El relleu glacial: observació i identificació de les diferents parts de la vall de Monestero. Interpretar els resultats dels agents geològics externs modeladors.
  • Les tarteres: Observació d’una tartera i identificació de les diferents parts. Interpretació de l’origen i la dinàmica de les tarteres.
  • Les allaus: Observació i identificació de les diferents parts d’una canal d’allaus. Interpretació de l’origen i la dinàmica de les allaus.

Podeu conèixer el recorregut que realitzem al Parc en el següent mapa:

Observacions: El cost per taxi per nen és de 10 euros. El recorregut que farem podrà veure’s modificat segons les condicions de neu o el risc d’allaus.
Recomanacions: Portar roba i calçat adequat a la època de l’any. Bona part de l’any realitzarem l’activitat sobre neu, per tant és necessari pensar en portar ulleres i crema solar.
Material necessari: Carpeta, dossier, llapis i goma.
Durada: Tot el dia
Activitats complementàries: Taller de rastres.
Cursos: CM i CS de primària, Secundària i Batxillerat.

fitxa activitat  dossier prim  dossier sec

Save