Obertes les inscripcions als cursos de formació per a professorat del CdA Vall de Boi

Per aquest curs escolar, des del CdA Vall de Boí conjuntament amb el CRP de l’Alta Ribagorça i amb la col·laboració del Centre del Romànic de la Vall de Boí, us hem preparat 2 cursos de formació per a professorat, esperem que siguin del vostre interès. Recordeu que teniu temps per a inscriure-us fins el dia 27 de setembre a través de la pàgina d’Xtec http://xtec.gencat.cat/ca/formacio/info-general/cercador-activitats/

6141021614 Viatgem cap al Romànic

Curs adreçat a professorat d’ed. Primària i Secundària


Descripció

Curs que es farà en 4 sessions, en dissabtes. Cada sessió inclou passejades per la Vall i la visita a esglésies que formen part del conjunt romànic declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO. Aquestes visites seran guiades conjuntament per docents del CdA Vall de Boí i també per guies del Centre del Romànic de la Vall de Boí, per tant, es treballaran aspectes culturals, històrics, artístics i també naturalistes en cada jornada.

26/10/2019. Seguim els passos de Josep Puig i Cadaflach.

“Redescobrirem” el Romànic de la Vall de Boí seguint els passos de l’expedició encapçalada per Josep Puig i Cadafalch que l’any 1907 realitzà per la Vall. En què va consistir la Missió? Qui hi va participar? Per on van passar? I que van descobrir a la Vall de Boí? Natura i cultura es combinen en aquest itinerari des d’Erill la Vall fins a Taüll.

09/11/2019. Bèsties de Llegenda

Sant Joan de Boí serà l’escenari perfecte per analitzar el conjunt pictòric que s’amaga a la Vall de Boí. A continuació farem un itinerari seguint part del recorregut que van fer les pintures l’any 1923, moment en que van ser arrancades i transportades a Barcelona, fins a Barruera. Allí visitarem l’església de St. Feliu i havent dinat, iniciarem el taller de pintura al fresc.

23/11/2019. Romànic i falles, història i tradició popular.

Començarem a St. Quirc de Durro (visita a l’ermita i faro de les falles), baixarem al poble per visitar l’església de la Nativitat de Durro i descobrirem el paper fonamental de les esglésies de l’època. Acabem el recorregut a Barruera on havent dinat  acabarem el taller de pintura.

30/11/2019. La Llar dels Senyors d’Erill

Itinerari fins al poble d’Erill Castell, feu dels qui foren els principals impulsors de les obres arquitectòniques, pictòriques i escultòriques de les esglésies de la Vall de Boí. De tornada visita a les Ruïnes del Monestir de Lavaix (Pont de Suert) i interpretació de la seva història.

Objectius

Aprofundir en les coneixements d’art romànic mitjançant les visites a diferents monuments de la Vall de Boí.

Contemplar “in situ” les obres, amb itineraris culturals i naturalistes a través d’antics camins que comuniquen els pobles de la Vall.

Realitzar tallers d’aula que permetran recrear la tècnica pictòrica utilitzada a l’època.

Requisits de certificació

• Assistència al 80% de les sessions presencials.
• Realització i validació de les tasques
• Realització del qüestionari de satisfacció.

Aquest curs pot contribuir a l’acreditació dels perfils professionals: METODOLOGIES AMB ENFOCAMENT GLOBALITZAT i EDUCACIÓ VISUAL I PLÀSTICA

 

6141031614 La competència científica a l’aula

Curs adreçat a professorat d’ed. Primària

Descripció 

Curs de 10h que pretén concretar aspectes metodològics i pràctics per desenvolupar la competència científica i aplicar la indagació a l’aula. Ofereix actualització als docents per a l’ús del mètode científic a l’aula.

Calendari

Sessió 1 dimecres 22/01/2020 1700 1900
Sessió 2 dimecres 29/01/2020 – –
Sessió 3 dilluns 24/02/2020 – –

Objectius

-Oferir una visió pràctica sobre el desenvolupament de la competència científica a l’aula.
-Fer propostes de treball al laboratori aplicant la indagació.
-Introduir la relació ciència-societat (controvèrsies sociocientífiques) a les activitats d’aula.
-Aprofundir en l’aplicació del mètode científic com a mitjà per a la promoció de la ciutadania a les aules de ciències.
-Entendre com ha de ser l’avaluació de les d’habilitats científiques

Requisits de certificació

• Assistència al 80% de les sessions presencials.
• Realització i validació de les tasques
• Realització del qüestionari de satisfacció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>