Projecte compartit La salut de l’aigua

 

“Vivint els espais naturals comarcals, cultivem consciència mediambiental  global.”

La setmana passada, vam tenir l’oportunitat de realitzar una prova pilot del projecte compartit que hem anomenat La salut de l’aigua, i que pretenem fer extensiu a més escoles de la comarca, a partir del curs vinent. Aquesta iniciativa va adreçada a l’alumnat de cicle inicial i, neix del debat amb escoles properes al CdA, per tal de poder crear projectes compartits d’àmbit local amb nosaltres i, que ja quedin en la línia del centre.

En aquest cas, vam creure oportú, a raó del seu gran interès i voluntat de participació, realitzar la proposta de treball cooperatiu amb l’IE 3 d’abril de Móra la nova, escola amb la qual ens uneix una llarga relació, que es remunta als inicis del nostre servei educatiu.

Aquest projecte, persegueix l’objectiu de poder fer que l’alumnat visqui, conegui i senti, els espais naturals locals que li són propers, en aquest cas espais fluvials vora el nostre estimat riu Ebre, i quins millor que els del seu propi poble. Això fa que es desperti consciència de conservació dins seu i com no, que esdevingui protagonista directe, a través de les pràctiques d’aprenentatge que hi durà a terme, de sentir-se part interpel·lada en buscar solucions a les circumstàncies que hi són presents.

Tot plegat té la voluntat de motivar un canvi en la perspectiva de com s’interacciona amb els espais naturals, que n’observin els seu gran potencial com a entorn d’aprenentatge singular per el qual cal vetllar, divulgar i cuidar, i qui millor que ells gràcies a la seva sinceritat, per a remoure consciències i propagar la necessitat de prendre mesures individuals, per tal de donar resposta a objectius globals.

Des d’aquí, volem agrair la participació de l’alumnat i mestres de cicle inicial, ja que l’equip educatiu valorem molt positivament aquesta prova pilot, d’on n’hem extret lectures molt positives i sobretot, aspectes a poder millorar de cara al curs vinent, gràcies a les reflexions compartides. Ara a esperar, aviam amb quin producte final ens sorprenen!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>