ALERTA: Estat de la Natura a Catalunya 2020

Fa tot just una setmana, l’equip educatiu vam rebre la notícia de la publicació de l’informe Estat de la Natura a Catalunya 2020 . Aquesta notícia ens va deixar estupefactes. Una setmana després ja ni se’n parla.

Les poblacions d’animals de Catalunya estan perdent exemplars de forma progressiva. De mitjana han perdut un 25% d’individus en 18 anys. La pèrdua d’exemplars supera el 50% en les espècies que viuen en rius, llacs i aiguamolls. La pèrdua del 25% es dona en les poblacions de les quals es tenen dades de seguiment a llarg termini -peixos, rèptils, amfibis, ocells i mamífers, entre els vertebrats, i papallones entre els invertebrats.

L’informe demostra que la pèrdua de biodiversitat a Catalunya no és igual en els diversos ambients o hàbitats. Així, per a les espècies que viuen en rius, llacs i aiguamolls és d’un 54%, per a les d’ambients agrícoles i prats un 34% i per a les de boscos i matollars un 12%.

La situació actual és d’extrema emergència i, fa que considerem com a essencial la nostra petita aportació vers l’educació ambiental de les futures generacions dels i les infants i joves catalanes, les quals des de la descoberta, la sensibilització i l’educació, esperonem i encoratgem a contribuir a través d’accions individuals i col·lectives, en la conservació i preservació d’hàbitats i espècies del nostre estimat territori. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>