Nova llacuna a la Reserva Natural de Sebes

El Grup de Natura Freixe ha dut a terme la reexcavació de la làmina d’aigua situada davant l’observatori del Mas de les Cigonyes, a la Reserva Natural de Sebes (Flix), en col·laboració amb l’Ajuntament de Flix.

Des de feia anys, aquesta superfície havia quedat coberta de sediments i vegetació com a conseqüència del procés de colmatació. És per això que el fet de regenerar la làmina d’aigua s’ha dut a terme amb diferents propòsits.

Un dels objectius principals era eliminar els serrells de vegetació exòtica que estaven proliferant en el tancat. La llacuna es pot convertir en un reservori per a peixos autòctons si s’hi introdueixen, per tal de potenciar les espècies de peixos autòctones a l’Ebre.

Finalment, també és important destacar els avantatges que podria suposar de cara a la població de tortuga de rierol que hi ha a la Reserva. La presència d’una altra làmina d’aigua, diferent a la que les tortugues ja estan acostumades, afavoreix l’efecte fundador de noves poblacions.

L’equip educatiu del Cda de Flix, valorem molt positivament aquesta actuació ja que, la podrem gaudir en un moment molt especial de l’experiència educativa quan estem a la Reserva Natural de Sebes, i duem a terme la parada per dinar i reposar energies mentre gaudim d’una estona d’esbarjo, al nostre estimat Mas de les Cigonyes totes plegades. Gràcies companys/es del GNF per aquesta genial iniciativa!