Proves Cangur 2021

Des de l’any 1996 es realitza a Catalunya la prova Cangur, una activitat impulsada per l’associació internacional Le Kangourou sans Frontières, de la qual és membre la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM) que, per aquesta raó, és l’entitat titular del Cangur en llengua catalana. Aquesta prova, al nostre territori, està adreçada a tots els nivells des de 5è de primària fins a 2n de batxillerat. Per fer-nos una idea de l’abast del Cangur a Catalunya podem dir que a l’edició de 2019,  van participar més de 125 000 alumnes, 31 000 des quals van ser de primària.

L’objectiu de les proves és que els alumnes participin i dediquin una estona especial a divertir-se tot resolent els reptes plantejats. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics específics. Aquestes “altres matemàtiques” també podeu practicar, durant el curs, a partir de proves d’anys anteriors que es poden consultar al web del Cangur o al TeleCangur (https://www.cangur.org/telecangur/) que es va crear, amb accés lliure, durant el període de confinament del curs passat.

Pensem que la participació en aquesta prova pot ser una bona oportunitat per introduir a l’aula unes matemàtiques diferents a les habituals i treballar, de forma lúdica i innovadora, aspectes referents a les competències associades a la resolució de problemes.

La inscripció estarà oberta des de l’1 fins al 28 de febrer, i que la prova es realitzarà el dia 18 de març de 2021.

A la web www.cangur.org podeu ampliar la informació sobre les característiques de les proves.