Refugiats: a les biblioteques de Cornellà

Dues exposicions sobre les persones refugiades que podeu visitar aquest mes amb l’alumnat a Cornellà de Llobregat. Ambdues coincideixen amb les iniciatives cíviques que hi ha engegades al país per conscienciar els estaments públics i la ciutadania de la importància de complir els compromisos amb la gent que demana acolliment. Al final trobareu recursos didàctics.

1. A la biblioteca Central:
Una exposició que desmenteix els missatges xenòfobs dels mitjans de comunicació sobre la crisi dels refugiats.

La secció local d’Òmnium a Cornellà de Llobregat porta aquesta exposició a la Biblioteca Central, al Centre Cultural Garcia Nieto, carrer de Mossèn Andreu, núm. 13-19 i podrà ser visitada del 30 de gener al 18 de febrer de 2017.

Dimecres 1 de febrer a les 19:00 es farà la inauguració amb l’assistència de: Jèssica Revestido, regidora de Nova Ciutadania i Drets Humans de l’ajuntament de Molins de Rei; Raül Clemente i Xavi Herrero, fotoperiodistes de l’exposició i Xavi Rossinyol, de la plataforma Casa Nostra Casa Vostra.

2. A la biblioteca Sant Ildefons:
expo_refugiats1
L’Ateneu Popular de Cornellà de Llobregat organitza “Obrim els ulls, obrim fronteres. Persones refugiades a l’Europa del segle XXI” que podrà visitar-se del 3 de febrer al 3 de març, a la biblioteca Sant Ildefons, plaça Carles Navales, s/n.

La presentació es farà el divendres dia 3 a les 18:30: el fotògraf cornellanenc Xavier Bertral i la periodista Cristina Mas, ambdós del diari Ara, parlaran en primera persona de la seva experiència als camps de refugiats grecs i contextualitzaran les fotografies de l’exposició.

El divendres dia 9 de febrer a les 18:30 es projectarà l’audiovisual Astral: la història d’un veler de luxe convertit en un vaixell de refugiats. Una producció del programa Salvados i del periodista Jordi Évole.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>