Projecte E-ludo: identitats en joc

E-Ludo. Identitats en Joc, és un projecte que busca promoure l’accés, l’aprenentatge i la producció de coneixement mitjançant l’experimentació, la creativitat i la innovació, a través de dos laboratoris de creació comunitària anomenats PlayLab.

Tant els laboratoris com els resultats d’aquests estaran relacionats entre si, encara a cadascun d’ells es realitzaran activitats diferents i no comptaran amb el mateix tipus de públic, d’aquesta forma es busca implicar la comunitat d’usuàries de la biblioteca Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí, d’una forma intergeneracional. L’objectiu dels dos PlayLab és emprar el llenguatge creatiu digital i lúdic com a vehicle per visibilitzar aquells temes centrals en la societat contemporània en matèria d’igualtat de gènere, tals com els rols, estereotips i les representacions de gènere als videojocs, la lgtbifòbia, la violència de gènere o la invisibilització de dones i persones LGTBI+ en estudis i projectes vinculats l’àmbit STEAM (acrònim en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtica, endavant STEAM).

El projecte integrarà la realització de dos laboratoris. El primer d’aquests s’anomena PlayLab. Ficcions Interactives, adreçat a noies i persones LGTBI+ de 12 a 18 anys, el seu objectiu serà co-dissenyar i co-crear una sèrie de contes interactius, que aborden diferents temàtiques entorn la igualtat de gènere com s’ha assenyalat anteriorment. El segon s’anomena PlayLab. Propostes lúdiques, dirigit a dones i persones LGTBI+ majors de 18 anys, a través d’aquest es generaran propostes lúdiques que acompanyen les ficcions interactives, pensats per a ser emprats a dinàmiques escolars o culturals com dispositius per introduir les obres lúdiques, així com el debat crític i el diàleg entorn de les temàtiques esmentades. Aquest conjunt de productes lúdics analògics i digitals, permetrà expandir a través d’una ludificació crítica, accessible i inclusiva, temaris i perspectives concretes, en el treball diari de les i els docents a les aules.

El projecte busca establir un exemple de bones pràctiques, obert i reproduïble, per a la creació de propostes creatives. Així mateix, es pretén realitzar aquesta idea en col·laboració amb serveis públics com centres d’educació primària i secundària de la ciutat, principals espais de referència dels destinataris del projecte.

Les entitats que treballem conjuntament per fer possible aquesta iniciativa som: Biblioteca Mercè Rodoreda, Biblioteca Martí Pol, Ajuntament de Sant Joan Despí, Diputació de Barcelona y ArsGames.

Inscripció al 1r taller per a joves de 12 a 18 anys:

Més informació 

 

2 comentaris

 1. Núria Palencia Prats

  Hola,
  només és per adolescents de Sant Joan Despí??
  S’extendrà per més territori. Nosaltres som de Lleida.
  Salutacions,
  Núria
  Enhorabona per la iniciativa!!!!

 2. admin Autor de l'article

  Sí, aquesta és una iniciativa dirigida a alumnat de Sant Joan Despí ja que la fan possible les bibilioteques de la població, l’Ajuntament de Sant Joan Despí, la Diputació de Barcelona i ArsGames.

  Desconeixem si hi ha intenció d’extendre aquesta activitat al territori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>