LECTURA EN VEU ALTA

[youtube]http://youtu.be/YMStWh1Cfto[/youtube]

En aquest trimestre hem fet una nova activitat a les sessions de biblioteca.
Hem fet activitats per millorar la lectura en veu alta. Li hem dit LVA.
La primera part de la sessió la hem dedicat a fer jocs de preparació i la segona part a llegir.

Vam començar per relaxar el cos, dempeus, deixant els braços estirats i fent respiració abdominal. Per relaxar-nos encara més, ens hem fet massatges per parelles.
Per elevar el to de veu ens passaven la pilota dient amb veu alta i clara el nostre nom o el del company.
També ens hem passat el “Pepito” (un nino de la biblioteca) i després de fer contacte visual amb tots, hem dit oracions, tot esperant l’aplaudiment dels altres.
Mantenint la mirada i per parelles, ens hem dit “coses” boniques, l’un de l’altre.
El nostre joc favorit ha estat el “Zip-zap-zop-boing”, havíem d’estar molt atents, però sempre s’equivocava algú i ens feia riure. També ens ha agradat jugar a comptar en veu alta sense repetir-se, només un nen o nena podia dir el número. Hem arribat fins al sis!

Hem fet diferents lectures. Nom sempre llegíem igual. Ens posaven d’acord, si estaven alegres, tristos, amb por, enfadats, misteriosos, creguts,…
Depèn com llegíem podíem estar dempeus, asseguts a taula o a terra en cercle, o estirats a terra…El dia que llegíem estirats a terra també vam riure molt.

Més endavant , la classe dividida en dos grups, va preparar les lectures que es farien a la Corneliada: un fragment de “Matilda” i l’ “Oració per espantar la por”.
Ho vam repetir moltes vegades.
El més difícil va se enfadar-nos per poder espantar la por. I a la lectura de “Matilda” estar atents quan li tocava llegir a cadascú.
Com casi tots i totes volíem anar a llegir a la Biblioteca Marta Mata, van acordar qui aniria segons anàvem els assajos. En total van anar quinze companys i companyes.

Amb les activitats de LVA hem aprés a no tenir tanta vergonya, a confiar més en nosaltres mateixos, a no tenir por de que es riguin de nosaltres, a mirar als ulls dels altres, a treballar en equip, a escoltar els altres i A LLEGIR MILLOR EN VEU ALTA.
Volem participar el curs vinent!!!

La classe de cinquè: Asha, Laura, Lucia, Aleix, Daniela, Cristina, Lorena, Aiko, Judith, Oscar, Jesús, Alejandro, Christian Massa, Cristian Mercado, Jhuliana, Héctor, Souad, Míriam, Imanol, Elsa, Aroa, Jashanjit, Cristian Tvecov i Moira.
La mestra: Maria Isabel

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>