L’art de les dones.

L’art de les dones

Pensa per un moment quines són les dones més importants del teu món? Són fantàstiques, veritat? Doncs d’això parlem en aquest article, de les dones importants.
Al llarg de la història la dona ha tingut un paper fonamental en molts àmbits, però malgrat tenir una gran rellevància al camp de la literatura, medicina, ciència i l’art en el transcurs dels anys, encara a dia d’avui, es continua lluitant per aconseguir una igualtat i un reconeixement equitatiu de la dona a la nostra societat.
Tots els coneixements són pocs per apropar als infants a conèixer aquestes grans dones de la història i tot el que han aconseguit al llarg del temps, per això, és important que els nostres nens/es coneguin les contribucions que han fet i així poder donar visibilitat i  empoderar a les dones i nenes del nostre món.
Gràcies als materials i llibres de la maleta de Dones i art del CRP de Cornellà – Sant Joan Despí i a la petita exposició que es va fer al vestíbul del nostre centre, els nostres petits han ampliat coneixements sobre el gran paper de la dona mitjançant els documents i jocs que formen part de la maleta.
Malgrat que actualment s’han fet avenços significatius per anar guanyant cada vegada més equitat de gènere, encara és evident que existeix una persistent bretxa per poder aconseguir que les dones es dediquin a la investigació i innovació en igualtat de condicions que l’home, el que genera un desequilibri d’oportunitats entre gèneres. Per això, amb l’objectiu d’educar al nostre alumnat en la igualtat de gènere i potenciar el reconeixement dels reptes aconseguits per tothom hem treballat aquest tema d’una manera competencial.
– Àmbit Lingüístic, (lectura de documents, llibres, contes, articles i calendari) – àmbit artístic, s’han fet murals de dones importants.
– Àmbit Digital (han buscat informacions importants d’altres dones). – àmbit matemàtic (mirant les dates de naixement i el temps que havia passat).
– Coneixement del medi (nacionalitats i projectes aconseguits) i educació en valors (educar en la igualtat i fomentar un pensament crític), sempre amb la finalitat de gaudir aprenent.

L’ART DE LES DONES