Conferència Setmana de la ciència: Sincrotró Alba. Una eina per la ciència

Científic a l'abast 2019Dins del marc de la 23a Setmana de la Ciència, el proper dimecres dia 7 de novembre, s’organitza l’activitat La Ciència en primera persona, on més de 100 investigadors realitzaran conferències divulgatives de forma simultània a centres d’educació secundària d’arreu Catalunya. 

Enguany, el dimecres 7 de novembre a les 11.30 hores, a l’institut  Maria Aurèlia Capmany de Cornellà de Llobregat comptarem amb en Ferran Fernàndez Banqué que farà la conferència “Sincrotró Alba. Una eina per la ciència”.

En Ferran Fernàndez Banqué després d’estudiar Física a la Universitat Autònoma de Barcelona, va entrar al Departament de Detectors del Sincrotró ALBA on va realitzar la seva Tesis doctoral: “New Micro pattern gas detector for x-ray diffraction experiments in the sub-millisecond time scale”. Un cop finalitzat el doctorat va estar tres anys al departament de Protecció Radiològica realitzant càlculs de blindatge amb tècniques de Monte-Carlo. Després va participar en la instal·lació i posada en marxa dels acceleradors d’Alba. Des de l’any 2013 és el cap de Grup d’Operadors.

L’objectiu d’aquesta activitat, que organitza l’FCRi –en el marc del seu programa Ciència i Aula– en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament, és impulsar el coneixement de la ciència i les vocacions científiques entre els estudiants d’ESO i Batxillerat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>