Enciclopèdia d’art en línia

WikiArt és una enciclopèdia d’art en línia l’objectiu principal de la qual és fer que l’art del món sigui accessible a tothom i a qualsevol lloc. WikiArt ja compta amb unes 250.000 obres de 3.000 artistes, localitzades en 8 idiomes. Aquestes obres d’art es troben en museus, universitats, ajuntaments i altres edificis públics de més de 100 països. La major part d’aquest art no es pot veure exposat al públic.

Al gener de 2020, el lloc mostra les xifres següents:

3293 artistes (atribuïts a 171 moviments d’art, 267 escoles d’art / grups, 106 nacionalitats)
169057 obres d’art (191 estils, 61 gèneres). Per exemple, l’entrada de Salvador Dalí inclou 1162 obres d’art classificades segons estils, períodes i sèries, i també els seus artistes relacionats, i un núvol d’influències artístiques.

Des del 2016, WikiArt inclou la pàgina dones artistes. Segons el comunicat al lloc, “es procura una millor representació de dones artistes. Abordant el desequilibri de gènere en la presentació d’art, posant a la llum dones artistes importants del passat i promovent grans dones artistes que treballen avui.” Està dissenyat per donar reconeixement als èxits de dones artistes de totes les èpoques i nacionalitats, distingint-les dins del món de l’art dominat per homes. ”

Des del 2019, WikiArt presenta la secció de curtmetratges, comissariada pel director premiat Dekel Berenson.

Política de copyright
WikiArt conté obres d’art protegides tant de domini públic com de copyright. Les obres que no són del domini públic es presenten seguint el principi d’ús raonable.

Dona davant del sol, © Joan Miró, 1950