Informant de ciència amb ciència

En aquesta guia especialistes de la investigació en comunicació de la ciència i periodistes científics aborden recomanacions i casos pràctics sobre com informar sobre ciència.

Es tracta d’un recurs útil per als qui s’enfronten a la complexa tasca d’informar sobre temes relacionats amb la ciència. Quines són les particularitats del periodisme especialitzat en ciència? Com comunicar un risc al públic? De quina manera incloure la perspectiva de gènere en la cobertura de notícies científiques?

Cada capítol del llibre comença amb una breu exposició sobre el marc teòric del tema abordat. Tot seguit, les seccions «Mans a l’obra: de la ciència a la pràctica» i «Casos pràctics» aporten recomanacions concretes i exemples que complementen la teoria. Finalment, la secció Missatges clau sintetitza el més rellevant del capítol.

 


Podcast «La ciència d’informar», una audiosèrie que s’emmarca en el projecte “Informant de Ciència amb Ciència” de la Fundació Lilly en què col·labora la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), l’Associació Espanyola de Comunicació Científica (AEC2) i The Conversation Espanya.

La ciència d’informar” consta de sis capítols conduïts per la Núria Jar, periodista científica especialitzada en ciència, salut i medi ambient, en què professionals del periodisme i la comunicació parlaran de tècniques i estratègies per millorar la manera d’informar sobre ciència i reflexionaran sobre les metodologies que funcionen millor en el periodisme científic.

Més informació