Nou web: triaeducativa.gencat.cat

El nou web temàtic triaeducativa.gencat.cat, neix amb l’objectiu d’oferir informació de qualitat i actualitzada als nois i noies que acaben l’ESO i han de decidir quina formació s’ajusta més als seus interessos i a la posterior sortida laboral.

El portal inclou les fitxes actualitzades de tots els estudis, d’acord amb els canvis introduïts arran de l’entrada en vigor de la nova llei d’Educació, la LOMLOE, el 19 de gener passat.

A més, s’hi pot trobar vídeos explicatius sobre els diferents estudis, podcasts sobre temes diversos (proves d’accés a ensenyaments d’arts escèniques i esportius, novetats del curs vinent, recomanacions per fer un bon treball de recerca…), un desplegable descarregable que reuneix tota la informació sintetitzada sobre l’oferta formativa, i molts altres materials. El menú superior incorpora un botó de traducció automàtica que facilita la navegació per tot el web en català, castellà, occità-aranès, anglès, francès, italià, portuguès, alemany, rus, urdú, àrab i xinès.

Fins ara tota aquesta informació estava integrada en el web Estudiar a Catalunya, que està en procés de redisseny i reconceptualització. Les aplicacions incloses en aquest portal (mapa escolar, qüestionari d’orientació, cercador d’estudis…) també caldrà actualitzar-les d’acord amb els requeriments tecnològics necessaris perquè es puguin integrar en nous entorns.