II Olimpíades Teleco

El repte d’aquesta segona edició és Desenvolupar un projecte que mostri com les tecnologies de telecomunicació poden contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible. Amb el repte d’enguany. es vol treballar l’ODS #3: Salut i Benestar.

Tornen les Olimpiadas Nacionales de Telecomunicaciones: resolviendo retos de la sociedad amb interessants novetats.  Cal destacar:

  • L’ampliació de les categories de participació per equips a alumnat de 2n, 3r i 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior, i es manté la modalitat individual per a estudiants de Batxillerat.
  • S’hi incorpora una nova modalitat de premi.
  • La presentació mitjançant breus vídeos curts dels projectes dels/les estudiants.
Aquesta segona edició manté com a missió principal estimular l’interès científic i tecnològic entre l’alumnat, però amb el propòsit particular i diferenciador de donar a conèixer el món de l’enginyeria, fomentar el coneixement dels camps de la vida en què són presents les telecomunicacions, i com aquestes ens ajuden al nostre dia a dia. A través d’un procés competitiu, l’olimpíada suposa una oportunitat de potenciar capacitats com la creativitat i la resolució de problemes, treballar competències STEM des d’un enfocament interdisciplinari i posar en pràctica habilitats com el treball equip, el lideratge, l’adaptabilitat, el maneig de tasques múltiples, el desig d’aprendre i estar a l’avantguarda.
Per equips d’entre 2 i 6 participants Competició individual
Categories:

    • Alumnat de 2n, 3r i 4t d’ESO
    • Alumnat de Batxillerat
    • Alumnat de cicles formatius

Cada equip haurà de presentar i defensar un prototip (basat en qualsevol plataforma programable amb l’IDE d’Arduino) que mostri l’acompliment del repte.

Si no teniu experiència amb Arduino, us podeu apuntar als tallers i cursos gratuïts que oferirem.

Alumnat de 1r i 2n de Batxillerat

La prova individual proposa la resolució d’un conjunt de problemes relacionats directament o indirecta, amb l’Enginyeria de Telecomunicació.

S’assumeix que els participants hauran de fer un ús enginyós de les eines físico-matemàtiques fonamentals que han adquirit al llarg de l’ESO en l’itinerari de ciències. S’espera que puguin treballar amb nombres reals, representar funcions, aplicar fonaments d’estadística, resoldre equacions i operar amb vectors,
resoldre problemes mitjançant la trigonometria i calcular àrees i volums, conèixer les lleis de Newton els fonaments de l’energia i resoldre problemes sobre forces i moviment

Bases, inscripció (fins al 30 de novembre) i més informació: http://olimpiadasteleco.com

La Universitat Politècnica de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona dinamitzen la fase classificatòria catalana de la segona edició de l’Olimpíada de Telecos.