Concurs Reimagina’t 2020-2021

Les XARXES SOCIALS són la temàtica de la 12a edició del concurs Reimagina’t⚡

Ens connectem, comentem, compartim, fem fotos i pugem vídeos, els reproduïm, seguim influencers, busquem i escoltem, coneixem gent i fins i tot ens enamorem.

En un moment en que el món sembla més virtual que mai, l’Observatori de les dones fa una crida a reimaginar l’espai digital i a realitzar vídeos sobre les relacions en línia, les identitats i cossos que hi tenen visibilitat i els que mai surten a la pantalla, els estereotips de gènere i sexuals als quals fem like, però també sobre el potencial crític i de canvi social que poden tenir les xarxes socials.

A la càpsula ‘A qui podem trobar a les xarxes socials?’ la youtubera Maria Bouabdellah Shaimi ens convida a participar en el Reimagina’t. Vídeos lliures de sexisme amb vídeos que posin en qüestió la normativitat del món que sovint projecten les xarxes: Com són, majoritàriament, els personatges que coneixem a través d’elles? Quins col·lectius apareixen menys? Com podem explicar aquestes absències? La Maria ens convida a pensar en les conseqüències d’aquesta infrarepresentació i en com revertir-la.

A més del seu vídeo, a la secció materials de suport del web del Reimagina’t. Vídeos lliures de sexisme podeu trobar altres recursos que poden ajudar a fer que la vostra candidatura al concurs prengui forma: vídeos d’altres youtuberes, com la Laura Grau, plantilles de guions i storyboards, glossaris, exemples de bones pràctiques, etc.

El termini d’inscripció acaba el 30 d’octubre, però teniu fins al 12 de febrer de 2021 per enviar la vostra participació.

Poden participar en el concurs grups de noies i nois de centres educatius o entitats de lleure que formin part dels municipis de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació. Existeixen dues categories: de 12 a 14 anys i de 14 a 16 anys.