Portes de la memòria. De la Batalla de l’Ebre a la deportació als camps nazis

Ahir al matí es va presentar als Serveis Territorials d’Educació a Tortosa el projecte educatiu Portes de la Memòria. De la Batalla de l’Ebre a la deportació als camps nazis. Dos professors de l’Institut Berenguer IV d’Amposta, Carme Maigí i Lluís Montull, van iniciar el curs passat un treball interdisciplinar amb l’alumnat d’ESO i Batxillerat del centre per recuperar la memòria històrica i conèixer les vivències de persones de l’Ebre que van viure la Batalla de l’Ebre i la deportació a camps de concentració. D’altres centres també han iniciat treballs en la mateixa línia com l’Institut Escola Mare de Déu del Portal de Batea, Institut Roquetes, l’Institut Sòl de Riu d’Alcanar i l’Institut Cristòfor Despuig de Tortosa.

Per dur a terme aquestes iniciatives a totes les Terres de l’Ebre s’ha creat el grup de treball DEMD Ebre (Departament Educació Memorial Democràtic),  per establir una xarxa entre el professorat de tot el territori ebrenc que treballa la memòria històrica. El grup també ofereix formació en metodologies de recuperació de la memòria històrica.

L’acte va comptar amb la participació dels Honorables Consellers de Justícia, sra. Ester Capella i d’Educació, sr. Josep Bargalló, i d’altres personalitats de la Memòria democràtica com Gemma Domènech, Miquel Albert i Jordi Font.

Es va presentar la pàgina web Portes de la memòria. De la Batalla de l’Ebre a la deportació als camps nazis

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>