XI JORNADA D’EDUCACIÓ INFANTIL TERRES DE L’EBRE

 

La XI Jornada d’Educació Infantil Terres de l’Ebre vol contribuir a realitzar una mirada atenta de les accions que es duen a terme a l’Educació Infantil, amb la finalitat d’afavorir, tal com s’especifica al document sobre el currículum i orientacions d’Educació Infantil elaborat pel Departament d’Ensenyament, que l’alumnat d’aquesta etapa educativa tingui interès per aprendre, per plantejar-se preguntes i reptes, per trobar respostes, per relacionar-se, comunicar-se, i emocionar-se de manera conjunta. Aquí teniu el programa de la jornada: XI Jornada EI

III Concurs de poesia i narrativa breu de la Biblioteca de Gandesa

L’Ajuntament de Gandesa i la Biblioteca de Gandesa Dr. Mn. Joan Baptista Manyà organitzen el III Concurs de Poesia i Narrativa Breu “Lletres al Vent” per promoure la creació literària i el gust per la poesia i la narrativa. El termini d’admissió d’obres és fins el 28 de febrer del 2019. Consulteu les bases del concurs aquí: Bases-III-Concurs-Poesia-i-Narrativa.

NOVETAT LITERÀRIA: EL XIQUET I EL POBLE PERDUT

Al CRP disposem del conte El xiquet i el poble perdut de Pere Martí i Bertran, escriptor de renom de literatura infantil i juvenil. El teniu a la vostra disposició per si el voleu treballar a classe amb els vostres alumnes abans de fer la sortida comarcal a La Fatarella. El conte parla de la guerra civil i la batalla de l’Ebre vistes des del ulls d’un nen que acompanya la seua mare a la Serra de la Fatarella on hi ha els comandaments republicans. Es tracta d’un conte perquè el llegeixin els joves i perquè els pares i mestres l’expliquin als més petits. És adequat per als alumnes de cicle superior de primària i per als alumnes d’ESO.

MATEMÀTIQUES VIVES I ACTIVES

Us presentem la pàgina web APRENDEMOS JUNTO AL MAR de la formadora del CAIEV i especialista en matemàtiques vivencials Laura López Alonso. En aquesta pàgina hi trobareu les diverses formacions i assessoraments en matemàtiques manipulatives que realitza a les escoles i també alguns materials imprimibles (Tetris del 100 i geometria).

II Olimpíada de filosofia de l’Ebre Curs 2018-2019

Properament se celebrarà  la Segona Olimpíada de Filosofia de l’Ebre. El punt de partida de les activitats en les quals consistirà el concurs són les següents:
· Coneixement raonat de conceptes i tesis eticopolítiques.
· Coneixement raonat de conceptes i tesis epistemològiques.
· Dotació de recursos dialèctics (erística… Llegeix més»

Viure (aprendre i ensenyar) els drets de la infància a l’escola . Curs UNICEF

UNICEF ofereix un curs de formació online Viure (aprendre i ensenyar) els drets de la infància a l’escola formació  en línia autoformatiu. Està inclòs dins el catàleg de formació del Departament d’Educació.
L’objectiu del curs és proporcionar formació i pautes al professorat que aposta per una educació que… Llegeix més»

NOVA MALETA DE JOCS DE LÒGICA I DE PRE-PROGRAMACIÓ

Hola a tothom! El CRP ha preparat una nova maleta pedagògica amb jocs de lògica i d’inici a la programació. La maleta conté jocs per a tots els nivells (infantil i primària) que presenten reptes estimulants de dificultat progressiva per tal de desenvolupar la capacitat lògica, les habilitats espacials, el raonament seqüencial, la planificació i l’enginy. Aquests jocs permeten la participació d’un o més jugadors i ofereixen hores de diversió addictiva.

 

Guanyadores Premi Felicitacions de Nadal

Després de reunir-nos el jurat del concurs Felicitacions de Nadal, hem considerat que el vídeo guanyador de la modalitat de primària  és Stopmotieres  de l’Escola Doctor Ferran, realitzat per  un grup de tres alumnes de la Comunitat dels grans.
La modalitat de secundària ha quedat deserta.
El vídeo guanyador serà la… Llegeix més»