Setmana de la Ciència 2020

la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), amb el suport de la Generalitat de Catalunya, organitza la 25a edició de la Setmana de la Ciència, que se celebrarà del 14 al 29 de novembre, arreu de Catalunya.

L’activitat La ciència en primera persona que se celebrarà el dia 18 de novembre al matí s’emmarca en la Setmana de la Ciència,  amb la finalitat del foment de les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat del nostre país, pretenent apropar els i les científiques als instituts.

La situació excepcional viscuda amb motiu de la pandèmia de la COVID-19, fa que, aquest cop la modalitat sigui virtual. Per aquest motiu es proposa fer un canvi. Aquest any ss substitueixen les 100 xerrades als centres pel format següent:

L’activitat es fonamenta en tres parts:

  1. Edició d’un vídeo, d’una durada d’uns 5-10 minuts on es llença també una proposta o un repte.
  2. Aquest vídeo el visualitzarà l’alumnat en hores lectives juntament amb els seus professors/es. L’alumnat ens faran arribar imatge del repte aconseguit (foto o vídeo) així com les preguntes que volen formular als/a les científics/ques.
  3. El dia 18 de novembre al matí, connexió en línia amb cadascun dels/de les 4 científics/ques.

L’activitat, adreçada a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO, va a càrrec de científics que es dediquen a la investigació i que expliquen la seva tasca, tant des del vessant científic com del vessant humà.

Es proposen quatre grans temes per a tractar amb els següents ponents:

  • Intel·ligència Artificial: Ramón López de Mántaras(IIIA CSIC)
  • Epidemiologia: Antoni Trilla (ISGlobal, Hospital Clínic)
  • Genètica: Gemma Marfany(UB)
  • Sostenibilitat: Sílvia Lacorte(IDAEA CSIC)

Per poder participar de l’activitat heu d’emplenar aquest formulari abans del 8 d’octubre.

Formulari d’inscripció dels centres

Podeu  trobar més informació a:

Cronograma dia de la ciència

La ciència en primera persona

[+info]