La URV llança la sèrie “Ciència en 1 minut” per explicar conceptes científics

La Universitat Rovira i Virgili ha produït la sèrie “Ciència en 1 minut”, vídeos que pretenen explicar conceptes científics de forma ràpida i comprensible.

Les 12 càpsules que s’han fet aquest 2016 tenen l’objectiu de ser una nova eina educativa i de divulgació de la ciència. Amb il·lustracions animades, un estil modern i en poc més de 60 segons donen respostes a dubtes científics diversos.

Investigadors de la URV han assessorat en el contingut d’aquests vídeos, que es difonen a través de Youtube i creiem que poden ser un bon recurs per explicar continguts científics a estudiants, tant de primària com de secundària.

l’any 2016 s’han realitzat 12 càpsules que expliquen els següents temes: Com actua l’ibuprofèn?; Prebiòtics i probiòtics; Com es genera diner bancari?; Com es fabrica el biodièsel?; Com actuen els sulfits?; Què són els líquens?; Colesterol i arteriosclerosi; Com es policromen les escultures?; Com es creen paraules noves?; El nas electrònic; Com actua el gluten? i Com es converteix un teixit en un sensor?

Els vídeos, que també estan penjats en espanyol i en anglès, han estat elaborats amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), i està previst realitzar-ne de nous durant l’any 2017.

Els episodis de Ciència en 1 minut serveixen, també, com a complement del vídeoblog científic Pregunta a la Plaça, que té l’objectiu de resoldre dubtes quotidians que troben la seva resposta en la recerca que es realitza a la URV. La sèrie, de 12 capítols amb un caràcter marcadament desenfadat, està conduïda per la periodista Anna Plaza.

Podeu trobar més informació, així com els enllaços a cada capítol aquí

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>