Setmana de la Ciència 2020

 La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), amb el suport de la Generalitat de Catalunya, organitza la 25a edició de la Setmana de la Ciència, que se celebrarà del 14 al 29 de novembre, arreu de Catalunya.

L’activitat “La ciència en primera persona” que es celebrarà el dia 18 de novembre al matí s’emmarca en la Setmana de la Ciència,  amb la finalitat del foment de les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat del nostre país, pretenent apropar els i les científiques als instituts.

La situació excepcional viscuda amb motiu de la pandèmia de la COVID-19, fa que, aquest cop la modalitat sigui virtual. Per aquest motiu es proposa fer un canvi. Aquest any es substitueixen les 100 xerrades als centres pel format següent:

L’activitat es fonamenta en tres parts:

  1. Edició d’un vídeo, d’una durada d’uns 5-10 minuts on es llença també una proposta o un repte.
  2. Aquest vídeo el visualitzarà l’alumnat en hores lectives juntament amb els seus professors/es. L’alumnat ens faran arribar imatge del repte aconseguit (foto o vídeo) així com les preguntes que volen formular als/a les científics/ques.
  3. El dia 18 denovembre al matí, connexió en línia amb cadascun dels/de les 4 científics/ques.

L’activitat adreçada a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO va a càrrec de científics que es dediquen a la investigació i que expliquen la seva tasca, tant des del vessant científic com del vessant humà.

Es proposen 4 grans temes per a tractar amb els següents ponents:

  • Intel·ligència Artificial: Ramón López deMántaras (IIIA CSIC)
  • Epidemiologia: Antoni Trilla(ISGlobal, Hospital Clínic)
  • Genètica: Gemma Marfany(UB)
  • Sostenibilitat: Sílvia Lacorte(IDAEA CSIC)

Des de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), amb el suport de la Generalitat de Catalunya, que organitza la 25a edició de la Setmana de la Ciència, ens han comunicat que es pot donar el cas que alguns dels ponents proposats en l’activitat “La ciència en primera persona” puguin ser reemplaçats per un altre ponent.

Els centres educatius interessats a participar en l’activitat,us heu d’inscriure  abans del 8 d’octubre. mitjançant el següent formulari:

Formulari d’inscripció dels centres

Podeu  trobar més informació en els arxius adjunts.

Per a qualsevol dubte o qüestió, us podeu adreçar a: serveiseducatius@xtec.cat

Més informació detallada a www.setmanaciencia.cat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>