Les escoles participen a la COP25

La Xarxa estatal Escoles cap a la Sostenibilitat en RED, de la que el Programa Escoles Verdes i la Xarxa Catalana d’Escoles per la Sostenibilitat formen part ha organitzat una conferència virtual per donar a conèixer les accions que fan els centres per fer front al canvi climàtic. Es tracta de pujar  al padlet https://padlet.com/esenred21/cop25 

 • una foto
 • un títol de l’acció escolar contra el canvi climàtic
 • i el missatge que es vulgui enviar a les autoritats que participen en la COP25 perquè actuïn contra el canvi climàtic.

Al mateix enllaç podreu trobar el recull de les aportacions de tots els centres que hi han participat.

 

Programa formatiu de prevenció de la violència masclista

Aquest programa formatiu de prevenció de la violència masclista consta de formació per a docents, per l’alumnat de cicle superior d’Educació Primària i alumnat de 3r i 4t d’ESO i formació per les famílies.L’objectiu del programa formatiu és dotar a l’alumnat, els professors i les famílies d’eines i recursos que els permetin identificar i abordar la violència masclista.

La formació a l’alumnat i les famílies s’organitza entorn 4 mòduls d’activitats, d’una hora de durada cadascú i els continguts responen als següents temes:

 • aproximació a la coeducació i l’equitat de gènere;
 • construcció de models alternatius de masculinitat i feminitat;
 • relacions afectives i sexuals saludables;
 • tolerància zero a la violència masclista i relacions abusives.

El programa formatiu de prevenció de violència masclista forma part del bloc preventiu del recent publicat  Protocol de prevenció, detecció i intervenció davant la violència masclista entre l’alumnat del Departament d’Educació.

Jornada de Servei Comunitari

El 25 de gener de 2020 tindrà lloc, a l’espai BITAL de l’Hospitalet, la Jornada de Servei Comunitari.

S’adreça a docents d’educació primària, docents d’educació secundària, referents de SC dels serveis educatius, membres d’entitats i tècnics i responsables dels ajuntaments.

Podeu formalitzar la inscripció a la Jornada de Servei Comunitari fent clic als enllaços següents:

 • Si sou docent: Podeu fer la inscripció aquí
 • Si sou d’una entitat o d’un ajuntament: Formulari

Més informació

Arraïlades, un conte per salvar les oliveres monumentals

Tenim a la vostra disposició un nou recurs de text: el conte Arraïlades i la seva proposta didàctica.

“En un món accelerat on tot canvia sense que ens n’adonem, allò que heretem dels nostres avantpassats ens connecta a la nostra història i ens arraïla a la vida, al present.”

Les activitats que es plantegen a la proposta didàctica parteixen d’un plantejament interdisciplinari de l’aprenentatge que portarà a abordar diferents temàtiques relacionades amb la història, el món agrícola i la defensa del territori.

Podeu recollir-lo en préstec al CRP del Pla d’Urgell.

 

Welcome to the Fonix

13è. Concurs d’Anglès Interescolar de Catalunya (gener-maig 2020)

The Public Speaking Contes

Concurs d’anglès interescolar de Catalunya

 

THE FONIX, és un concurs escolar d’expressió oral i en públic en llengua anglesa, dissenyat per afavorir l’aprenentatge d’ aquest idioma dels alumnes de primària, secundària i batxillerat. La participació en el concurs es fa exclusivament a través del centre on l’alumne està matriculat i la participació és totalment gratuïta.

Tota la informació i inscripcions aquí.

Inscripcions fins el 20 de febrer de 2020 !!!!

Llegeix més»

Premis Baldiri Reixac 2019-2020

Des de la Fundació Carulla, es convoquen de nou els premis Baldiri Reixac amb l’objectiu de reconèixer i impulsar projectes que ajudin a transformar l’educació. Adreçats a escoles innovadores, agents culturals, alumnes curiosos que a través de la transformació de l’educació, contribueixin a canviar el món.

Podeu consultar les bases aquí.

Inscripcions fins el 27 de gener de 2020.

Modalitats:

 • Premi Baldiri Escoles.
 • Premi Baldiri Connexions. NOVETAT
 • Premis Baldiri Experiències.
 • Premis Baldiri Alumnes.

Us animem a participar-hi!

 

Dia Internacional de les presones amb disCAPACITAT

L’acte tindrà lloc el dimarts dia 3 de desembre a les 10:30 h al Teatre l’AMISTAT de Mollerussa organitzat per l’escola  Siloé, La Llar Terres de Ponent, l’Associació Salut Mental Pla d’Urgell  i l’ACUDAM.

L’acte es desenvoluparà en el següent ordre:

 • Benvinguda  als presents.
 • Parlaments de benvinguda per part de les autoritats.
 • Lectura del Manifest.
 • Presentació campanya “Creixem amb la diversitat”.
 • Performance “arbre dels desitjos” acompanyats per l’alumnat d’instituts i escoles de la ciutat de Mollerussa.

mSchools Student Awards 2020

mSchools és un programa de mEducació, impulsat per Mobile World Capital Barcelona i amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA.
mSchools Student Awards és un concurs i cerimònia de lliurament de premis que reconeix la tasca realitzada per alumnes i docents durant el curs escolar dins el programa mSchools i les seves diferents iniciatives.
Els participants poden presentar-se a concurs en les següents modalitats:

 • App Education

Desenvolupar projectes d’aplicacions mòbils que ofereixin solucions a problemes reals i que tinguin com a punt de partida els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

 • Mobile History Map

Promoure la creació de projectes singulars de qualsevol àmbit curricular relacionats amb l’entorn més proper al centre, desenvolupats pels alumnes i compartits a la plataforma digital de georeferenciació Mobile History Map.

 • Scratch Challenge

Promoure l’aprenentatge del llenguatge de programació mitjançant la realització de projectes en llenguatge Scratch, fomentant així el desenvolupament del pensament computacional i de  les competències digitals dels alumnes.

Enguany, mSchools celebra la setena edició del concurs el dissabte 6 de juny a la Farga de L’Hospitalet.

Proves Cangur 2020

El 25 de novembre s’ha obert el període d’inscripció a les proves CANGUR 2020. Es tracta d’una activitat matemàtica impulsada per la societat internacional Le Kangourou sans Frontières per estimular i motivar una àmplia majoria de l’alumnat i que a Catalunya organitza la Societat Catalana de Matemàtiques.

Amb un format de concurs individual, l’objectiu autèntic del Cangur és que l’alumnat participi i dediqui una estona especial a divertir-se tot resolent els reptes plantejats. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics específics. Aquestes “altres matemàtiques” també les podeu practicar, durant el curs, a partir de proves model que es poden consultar al web del Cangur.

Enllaç a d’altres concursos matemàtics.

Concurs Apilo XII

Per XII any consecutiu, el Departament de Territori i Sostenibilitat, organitza el concurs Apilo XII i els ecoplanetes en acció. Aquesta proposta va dirigida als centres educatius de Catalunya, per tal de fomentar el coneixement i la recollida selectiva de piles i acumuladors portàtils entre l’alumnat i les seves famílies i planteja dues missions:

 • Missió Apilo XII :

Les naus espacials del Planeta Reciclatge ja estan preparades per recollir totes les piles esgotades que trobeu. Com a Agent Apilo, tens la missió de localitzar-les i dipositar-les al coet contenidor. Apunta-t’hi!

 • Els ecoplanetes en acció:

Els habitants del Planeta Reciclatge han detectat que els Ecoplanetes (com la teva escola) estan realitzant accions per impulsar el reciclatge de les piles i han decidit organitzar un concurs intergalàctic per premiar-los. Envia’ns la teva campanya.

El concurs és gratuït i participar-hi no implica cap cost. La inscripció comença el dia 25 de novembre de 2019 i finalitza el dia 28 de febrer de 2020.
Bases del concurs

 

Assegurem

Dimarts 19 de novembre, va tenir lloc la segona Trobada Mòbils.edu  de les 4 previstes per aquest curs 2019-2020  a l’Espai BITAL  d’ Hospitalet de Llobregat.

La temàtica general de la Trobada ASSEGUREM va ser la ciberseguretat i el control dels dispositius mòbil.

Us deixem el programa  conjuntament amb una sèrie d’enllaços a alguns dels documents i presentacions  que es van presentar:

Llegeix més»

Connectem

Dijous 14 de novembre, va tenir lloc la primera Trobada Mòbils.edu  de les 4 previstes per aquest curs 2019-2020  a l’Espai Néapolis de Vilanova i la Geltrú.

L’objectiu d ‘aquesta sessió inicial CONNECTEM  va ser l’explicació de les fites i el full de ruta del projecte.

Us deixem el programa  conjuntament amb una sèrie d’enllaços a alguns dels documents i presentacions  que es van presentar.

Llegeix més»