La Xarxa de Competències Bàsiques: un model de professionalització docent.

 

S’ha publicat el document que proporciona la base conceptual del model de professionalització docent de la Xarxa Cb. Fa palès el concepte de la innovació com a transformació, la visió del lideratge compartit i l’estructura organitzativa de base col·laborativa entre iguals i en xarxa, que facilita el desenvolupament professional individual i col·lectiu, així com la sostenibilitat i la transferència dels processos de transformació.

Enllaços d’interès:

24a Setmana de la Ciència

Del 8 al 17 de novembre se celebrarà a Catalunya la 24a Setmana de la Ciència.

Durant la Setmana de la Ciència se celebraran tot un munt d’activitats de divulgació científica arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics… tot un ventall de possibilitats al teu abast.

Els temes centrals de l’edició d’enguany són, d’una banda, la taula periòdica, amb motiu de l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics, i, de l’altra, diferents persones que han estat referents als respectius camps de coneixement com ara l’ecòleg Ramon Margalef, enguany es commemora el centenari del seu naixement; l’enginyer i inventor Narcís Monturiol, amb motiu del bicentenari del seu naixement; Margaret Hamilton, qui va liderar el desenvolupament del programari de navegació on-board per al Programa Espacial Apollo, amb motiu del 50è aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna; i el polifacètic Leonardo da Vinci, en commemoració dels 500 anys de la seva mort.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Geometria 3.0

L’escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa presenta la seva experiència Geometria 3.0. Es tracta d’un projecte per a treballar la geometria al cicle superior a través del llenguatge del programa Scratch 3.0.

Podeu llegir-ne més al següent enllaç o a  l’article  de la Mariona Vallés Romero- autora i mestra d’aquesta escola – a la revista Revista Guix Geometria 3.0  d’aquest mes de setembre.

Avaluació d’educació primària i secundària curs 2019-2020

Per al curs escolar 2019-2020, el Departament d’Educació té previstes les avaluacions següents:

           

 

 

Prova d’ avaluació diagnòstica 2019-2020 

 

Avaluació de sisè d’educació primària

 

 

 

Avaluació de quart d’ESO

  • Calendari d’avaluacions:
  • Avaluació de quart d’ESO: 12 (dimecres) i 13 (dijous) de febrer de 2020
  • Avaluació de sisè d’educació primària: 20 (dilluns), 21 (dimarts) i 22 (dimecres) d’abril de 2020 Llegeix més»

Pla Mòbils.edu

El Pla Mòbils.edu és un pla del Departament d’Educació, liderat per la Direcció General d’Innovació, Recerca i Cultura Digital, que impulsa l’ús de dispositius mòbils (telèfons mòbils i tauletes) com a tecnologies educatives integrades en les pràctiques d’aula perquè els alumnes adquireixin la competència digital  i millorin en la resta de competències.

El pla vol aprofundir en la potencialitat de les tecnologies digitals al servei de l’aprenentatge i, alhora, donar resposta a la preocupació social creixent al voltant de l’ús de la tecnologia mòbil. És per això que el pla farà partícips les famílies, els centres, els professors, els alumnes i els agents educatius de l’entorn. Llegeix més»

Setmana Bio

 

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és un esdeveniment en el que es celebraran tot un conjunt d’activitats per tot el territori català, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població. El programa d’activitats serà molt variat i la seva proposta i organització anirà a càrrec de qualsevol persona o entitat interessada en aquest objectiu.

Llegeix més»

Ruta literària Maria-Mercè Marçal

El dimarts 8 d’octubre a la tarda, el  CRP del Pla d’Urgell hem fet la Ruta literària Maria-Mercè Marçal per Ivars d’Urgell,  juntament  amb el professorat de secundària de l’ICE de la UdL. Aquesta és una de les primeres actuacions del grup de treball MMM que té com a objectiu la preparació d’una maleta pedagògica. Al llarg del recorregut,  hem visitat diferents espais de la localitat relacionats amb la vida de la poetessa. En cada indret,  s’ha fet la lectura i la interpretació d’algun dels seus poemes. Aquesta activitat ens ha permès endinsar-nos, gaudir i entendre millor la seva obra.

Agraïm la benvinguda del Sr. Joan Carles Sánchez Rico, alcalde i la Sra. Mireia García Quiñones, 3a tinent alcaldessa i , especialment, l’acompanyament  i les explicacions de la Sra. Pepa Ardanuy.

 

Setmana Europea de prevenció de residus

Enguany es celebra la XI edició del 16 al 24 de novembre de 2019. El tema central de l’edició d’aquest any és l’educació i la comunicació en prevenció de residus. Adjuntem un document per explicar a les escoles què és, per què inscriure’s i com participar a la setmana, així com una fitxa del Bosc de la vida, una activitat que pot interessar a les escoles.

Les inscripcions estan obertes fins al 4 de novembre.

Tota la informació està a la  pàgina web: residus.gencat.cat/setmanaprevencio .

Poden comptar amb material comunicatiu (pòsters, infografies…) per donar a conèixer la seva acció, així com l’agenda d’activitats difosa en diversos canals a Catalunya i Europa.

Poden registrar una acció a través del formulari en línia. També es poden consultar noves propostes al catàleg d’accions de prevenció

 

39è Concurs BBVA de Dibuix Escolar

 

El Concurs, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes amb el suport de BBVA, s’adreça a totes les escoles de primària i d’Educació especial de Catalunya.

La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA, convoca el 39è Concurs BBVA de Dibuix Escolar, amb l’objectiu de servir d’estímul per desenvolupar les habilitats i capacitats dels alumnes de primària i d’educació especial en l’àmbit del dibuix i la il·lustració, així com per fomentar la lectura en català mentre es treballa l’educació emocional i el respecte al medi ambient. Amb aquesta iniciativa, els mestres poden treballar els contes al centre docent des de vessants tan diverses com la plàstica, la llengua catalana i els valors socials i cívics.

A més, al blog www.contesperaprendreaser.blogspot.com es poden trobar materials i recursos proposats per l’autora per treballar-los a l’aula.

 

Bases del concurs 

 Flyer 

Inscripció