DRAPS amb els infants d’Educació Infantil i Cicle Inicial

 

Prop de 2.000 infants d’Educació Infantil i Cicle inicial de 19 centres educatius de la comarca del pla d’Urgell gaudiran de les representacions de l’obra de teatre DRAPS a càrrec de La Guilla Teatre. En total es duran a terme 15 representacions d’aquesta obra en diferents poblacions de la comarca entre el 18 de gener i el 25 de febrer.

L’activitat  s’emmarca en la 22a edició d’activitats de Dinàmica Educativa Comarcal 2018- 2019, que s’organitza any rere any des de el Consell Comarcal i el Servei Educatiu del Pla d’Urgell.

Draps és una proposta molt visual, amb poca paraula i amb una una presència sonora i musical molt suggestiva. Els titelles i objectes animats en són els protagonistes.

Una història basada en el plaer de la descoberta i la curiositat, que són motor per a l’aprenentatge dels infants.

Draps, el protagonista de l’espectacle, un titella de drap, troba nous elements del món que l’envolta a cada pas de la història. Una aventura on el cicle vital n’és l’eix, i en Draps deixa de banda la por al desconegut per gaudir del plaer de conèixer.

Enllaços relacionats:

Teatre en anglès: Little Red Rocks de Jumping Ducks

El 19 de febrer de 2019, a la sala teatre de l’Amistat es representarà l’obra en anglès, Little Red Rocks a càrrec de la companyia Jumping Ducks. Hi haurà tres representacions: a les 9.30, a les 11.00 i a les 15.00 h.

L’activitat està emmarcada dins la Dinàmica Educativa Comarcal i va adreçada a l’alumnat de Cicle Mitjà.

Inclou una proposta didàctica amb el resum de la història i el vocabulari que es fa servir, a més a més de les cançons.

La Caputxeta de l’obra és rockera i valenta. Viatja per veure la seva àvia, antiga estrella del Music Hall que es troba en perill de perdre la casa.

En el seu viatge l’acompanya la seva “Llibreta del millor de les persones” i es trobarà amb diferents personatges: l’avariciós Llop i una perfumista russa que l’ajudarà.

Cartell de l’obra

 

Taller de patrimoni a l’Ajuntament de Mollerussa amb l’Escola Les Arrels

El proppassat dia 16 de gener, els nens i nenes de l’Escola Les Arrels van dur a terme el taller de patrimoni de l’Ajuntament de Mollerussa, amb Solaç.

Aquesta activitat es promou des de la Comissió d’Entorn i Cultura del Pla Educatiu d’Entorn de Mollerussa.

A la imatge observareu amb quina fidelitat van reproduir l’embemàtic edifici.

Curs de formació on-line UNICEF sobre els drets dels infants

El curs Viure (aprendre i ensenyar) els drets de la infància a l’escola és un curs en línia autoformatiu. Està inclòs dins el catàleg de formació del Departament. Consta de 40 hores i està estructurat en sis mòduls de contingut amb activitats diverses.  El curs és gratuït.

El període d’inscripció estarà obert fins el dia 18 de gener de 2019 i et pots adreçar a Maria Mur per fer la inscripció mmur@unicef.es  o telèfon 93 453 17 82 extensió 2108.

Podeu trobar més informació en el següent enllaç http://xtec.gencat.cat/ca/formacio/info-general/cercador-activitats/ i poseu aquest codi:  9000700934. També podeu fer la inscripció des d’aquest enllaç.

Essent un curs en línia, hi podràs accedir a l’hora del dia i des del lloc que et sigui més còmode. Comptaràs amb el suport d’un coordinador tècnic per resoldre qüestions operatives i amb espais al fòrum per opinar i intercanviar idees amb els altres alumnes. Tot i que és un curs que es basa en el treball individual, és molt important que participis en aquests fòrums ja que l’intercanvi amb la resta de companys t’ajudarà a treure un major profit del curs. Llegeix més»

Lot de llibres en préstec “Les mil i una nits”

Per a aquells centres d’Ed. Infantil i Primària que us vulgueu endinsar en el Projecte Comú de Lectura de les Biblioteques Escolars de les Terres de Lleida, Les mil i una nits, tenim a la vostra disposició un lot de llibres per treballar amb la mainada aquesta temàtica.

Consta dels següents títols:

 • Tarnowska, Wafa. Les mil i una nits
 • Sánchez Pina, Paco. Aladí i la llàntia meravellosa
 • Escardó i Bas, Mercè. Alí Babà i els 40 lladres
 • Hauff, Wilhelm . Història del califa cigonya
 • Vallverdú, Josep. Aladí i la llàntia meravellosa
 • Boada, Francesc. Les babutxes de la mala sort
 • Sierra i Fabra, Jordi. Les Mil i una nits (…o gairebé)
 • Riera-Eures, Manel. Sindbad el mariner
 • Palacios, Fernando. Sherezade : Nicolai Rimski-Korsakov
 • Bernal, M. Carme. Sarazad, i, Les mil i una nits
 • Yudassahar, Sa’id. Ala’udin wal misbah

Podeu fer-ne la reserva trucant al Centre de Recursos del Pla d’Urgell.

Teniu més informació i recursos del projecte al web del SE Pla d’Urgell.

 

 

 

Teatre per a infants. DRAPS- La Guilla Teatre

Durant els mesos de gener i febrer de 2019, es duran a terme quinze representacions de l’obra DRAPS de La Guilla Teatre, en diferents municipis de la comarca del Pla D’Urgell.

L’activitat esta emmarcada en la 22a edició d’Activitats de Dinàmica Educativa comarcal i va adreçada a l’alumnat d’Educació Infantil i  Cicle Inicial de Primària.

Els titellles i objectes animats en són els protagonistes.Una hiatòria basada en el plaer de la descoberta i la curiositat, que són motor per a l’aprenentatge dels infants. Draps, el protagonista de l’espectacle, un titella de drap, troba nous elements del món que l’envolta a cada pas de la història.

Una aventura on el cicle vital n’és l’eix. Draps deixa de banda la por al desconegut per gaudir del plaer de conèixer.