Curs de formació on-line UNICEF sobre els drets dels infants

El curs Viure (aprendre i ensenyar) els drets de la infància a l’escola és un curs en línia autoformatiu. Està inclòs dins el catàleg de formació del Departament. Consta de 40 hores i està estructurat en sis mòduls de contingut amb activitats diverses.  El curs és gratuït.

El període d’inscripció estarà obert fins el dia 18 de gener de 2019 i et pots adreçar a Maria Mur per fer la inscripció mmur@unicef.es  o telèfon 93 453 17 82 extensió 2108.

Podeu trobar més informació en el següent enllaç http://xtec.gencat.cat/ca/formacio/info-general/cercador-activitats/ i poseu aquest codi:  9000700934. També podeu fer la inscripció des d’aquest enllaç.

Essent un curs en línia, hi podràs accedir a l’hora del dia i des del lloc que et sigui més còmode. Comptaràs amb el suport d’un coordinador tècnic per resoldre qüestions operatives i amb espais al fòrum per opinar i intercanviar idees amb els altres alumnes. Tot i que és un curs que es basa en el treball individual, és molt important que participis en aquests fòrums ja que l’intercanvi amb la resta de companys t’ajudarà a treure un major profit del curs.

L’objectiu del curs és proporcionar formació i pautes al professorat que aposta per una educació que tingui incorporada la perspectiva dels drets de la infància de forma integral. No es tracta només d’aprendre i ensenyar els drets humans, i en particular els de la infància, sinó de viure’ls plenament i que la Convenció sobre els Drets de l’Infant sigui l’eix vertebrador i la guia del que succeeix a l’escola. És qüestió d’apropiar-se dels drets i de fer-ho en un entorn en el qual es respectin plenament. Per això és condició que tothom —petits i grans— els coneguem, tal com recull la Convenció en el seu article 42, i en aquest cas, el professorat per tal que els pugui tenir en compte en la seva pràctica docent i en la vida diària del centre.

Llegeix més»

Lot de llibres en préstec “Les mil i una nits”

Per a aquells centres d’Ed. Infantil i Primària que us vulgueu endinsar en el Projecte Comú de Lectura de les Biblioteques Escolars de les Terres de Lleida, Les mil i una nits, tenim a la vostra disposició un lot de llibres per treballar amb la mainada aquesta temàtica. Consta dels següents títols:

 • Tarnowska, Wafa. Les mil i una nits
 • Sánchez Pina, Paco. Aladí i la llàntia meravellosa
 • Escardó i Bas, Mercè. Alí Babà i els 40 lladres
 • Hauff, Wilhelm . Història del califa cigonya
 • Vallverdú, Josep. Aladí i la llàntia meravellosa
 • Boada, Francesc. Les babutxes de la mala sort
 • Sierra i Fabra, Jordi. Les Mil i una nits (…o gairebé)
 • Riera-Eures, Manel. Sindbad el mariner
 • Palacios, Fernando. Sherezade : Nicolai Rimski-Korsakov
 • Bernal, M. Carme. Sarazad, i, Les mil i una nits
 • Yudassahar, Sa’id. Ala’udin wal misbah

Podeu fer-ne la reserva trucant al Centre de Recursos del Pla d’Urgell.

Teniu més informació i recursos del projecte al web del SE Pla d’Urgell.

 

 

 

Teatre per a infants. DRAPS- La Guilla Teatre

Durant els mesos de gener i febrer de 2019, es duran a terme quinze representacions de l’obra DRAPS de La Guilla Teatre, en diferents municipis de la comarca del Pla D’Urgell.

L’activitat esta emmarcada en la 22a edició d’Activitats de Dinàmica Educativa comarcal i va adreçada a l’alumnat d’Educació Infantil i  Cicle Inicial de Primària.

Els titellles i objectes animats en són els protagonistes.Una hiatòria basada en el plaer de la descoberta i la curiositat, que són motor per a l’aprenentatge dels infants. Draps, el protagonista de l’espectacle, un titella de drap, troba nous elements del món que l’envolta a cada pas de la història.

Una aventura on el cicle vital n’és l’eix. Draps deixa de banda la por al desconegut per gaudir del plaer de conèixer.

Concurs BBVA de dibuix escolar

El Concurs BBVA de Dibuix Escolar es va instituir l’any 1982 i té per objectiu servir d’estímul per desenvolupar les habilitats i capacitats dels alumnes de primària en l’àmbit del dibuix i la il·lustració, a la vegada que llegeixen en català i aprenen sobre diverses temàtiques.

Amb aquesta iniciativa, els mestres poden treballar els contes al centre docent des de vessants tan diverses com la plàstica, la llengua catalana i els valors socials i cívics. Llegeix més»

Informatiu desembre 2018

Encetem el desembre amb la celebració del Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat, el dia 3 al Teatre l’Amistat a les 11.00 h. Acte organitzat per la Llar Terres de Ponent, el CEE Siloé i l’Acudam. Informem també dels nous recursos educatius disponibles.

Cliqueu sobre la imatge per accedir al PDF i als enllaços.