Tancament excepcional Serveis Educatius del Pla d’Urgell

Degut a l’aplicació de mesures excepcionals del Departament d’Educació arran del coronavirus SARS-CoV-2, el Servei Educatiu del Pla d’Urgell restarà tancat fins a noves indicacions.

Podeu contactar amb nosaltres mitjançant els correus de cada equip de professionals.
Gràcies per la vostra comprensió i col·laboració.

Informatiu abril 2020

Des del confinament, us volem facilitar la feina davant del repte d’acompanyar alumnat de manera virtual i avaluar-lo.

#joemquedoacasa

 

 

Comunicats i informacions Formació actualitzada Línies d’acció
 

 

Tutorials en línia

 

 

Alumnat nouvingut

 

 

Propostes de lectura:

Propostes llengües estrangeres:

 

Propostes STEAM:


Avaluació:

Materials Institut Obert de Catalunya Editorials obertes:

Super 3:

 

For the birds (curt)

Juan y la nube (curt)

Cuerdas (curt)

 
Recursos de llengua

 

 

 

Consells pràctics per a joves durant el confinament 

 

 

 

     
Models de propostes didàctiques      

I si voleu estar informats del que van penjant els centres al NODES#joemquedoacasa us deixem l’enllaç a SINAPSI

L’avaluació i el seguiment de l’alumnat durant el confinament

El Departament d’Educació ha establert uns criteris que marquen com ha de ser l’avaluació i el seguiment de l’alumnat durant el període de confinament a causa del COVID-19.

El principal objectiu és donar continuïtat a l’activitat formativa per ajudar a mantenir els hàbits i el procés d’aprenentatge amb propostes educatives que arribin a tot l’alumnat. I sense oblidar, al mateix temps, que el seguiment tutorial i el suport emocional a l’alumnat i a les famílies prenen en aquest context més rellevància, especialment, en el cas de l’alumnat que té més dificultats a l’hora de participar en les activitats proposades.

Aquí teniu l’enllaç al document.

La guia d’hàbits cibersaludables

La Conselleria de Polítiques Digitals i Adminsitració Pública ha editat una Guia per a la pràctica d’uns hàbits cibersaludables. Amb el lema Fem una internet més segura,  aquesta guia és un recull de consell i bones pràctiques amb l’objectiu de fer de la xarxa un espai segur, de respecte i de convivència.

  • Crea contrasenyes llargues amb lletres, números i símbols.
  • Abans de donar les teves dades, assegura’t de qui ús se’n farà.
  • Quan compris en línia, no utilitzis wifis obertes.
  • Actua contra l’assetjament a la xarxa.
  • Mantinguis al dia els dispositus i les seves aplicacions.

#internetsegura

Commemoració Dia Internacional del Llibre Infantil

El dia 2 d’abril es commemora el Dia Internacional del Llibre Infantil (coincidint amb la data de neixement de Hans Christian Andersen).

El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT) ha decidit sumar-se a la propostade l’IBBY (International Bordon Books for Young People) d’enregistrar un missatge del dia internacional. Cliqueu l’enllaç.

Tota la informació al web de Biblioteques Escolars de Catalunya.

Entorns d’aprenentatge

En aquest enllaç a l’Xtec trobareu suport, informació i formació relacionada amb entorns d’aprenentatge. Tot i que des del Departament d’Educació es proporciona a tots els centres educatius de Catalunya el sistema operatiu Linkat i un entorn virtual basat en Moodle (Àgora i Eix), així com el suport per a la seva gestió, els centres, en funció de la seva autonomia, poden optar per fer ús d’altres plataformes. S’han recollit en aquesta pàgina les més freqüents per si ens poden servir d’ajut en la nostra tasca docent en aquests moments en què es requereixen actuacions extraordinàries.

Sinapsi, recull de recursos i notícies #joemquedoacasa

Sinapsi recull les notícies que publiquen els centres educatius catalans a les seves pàgines web. Fa visible la major part del treball desenvolupat pels centres i busca promoure sinergies entre ells.

Què hi podeu trobar?

Notícies publicades pels centres educatius sobre el coronavirus, un banc d’imatges lliures que podeu fer servir al web del vostre centre educatiu, treballs de recerca, informació sobre el treball per projectes, informacions del Serveis Educatius…. i molt més.

Aquestes notícies es publiquen amb el hashtag #joemquedoacasa.

Podeu accedir a les informacions de SINAPSI vinculades a #joemquedoacasa a través d’aquest enllaç:

 

sinapsi.xtec.cat

Butlletí BDR. Març 2020

 

 

Us deixem l’enllaç al nou butlletí del Banc de Recursos de la Lectura on trobareu les novetats relacionades amb la lectura corresponent al segon trimestre, elaborat pel grup de treball en xarxa dels Centres de Recursos Pedagògics de Catalunya.

Volem ressaltar l’article “Llegir amb els fills i filles” de Jaume Centelles, les seves orientacions sobre com acompanyar la lectura, són molt adequades al moment excepcional en que ens trobem i poden ser d’ajuda a les famílies.

Recomanacions per a l’alumnat amb TEA i DRC durant el confinament

 

Els equips CREDTIC de Catalunya han elaborat uns documents en relació al confinaments i l’alumnat amb TEA (Transtorn de l’Espectre Autista) i DCR (Dificultat de Regulació del Comportament)

Nou NODES joemquedoacasa

Us fem difussió del  NODES de joemquedoacasa que ha posat en marxa el Departament d’Educació amb la inteció d’animar-nos a aprofitar aquests dies per aprofundir en aquells aspectes que tenen a veure amb la nostra pràctica docent i, també, per prendre part en diferents activitats de formació a distància. Per fer-ho, ens ofereix un recull actualitzat de recursos i activitats didàctiques en línia que ens poden ser d’ajut tant a l’hora d’elaborar propostes didàctiques com si volem fer-lo arribar al nostre alumnat per tal que pugui avançar en el seu procés d’aprenentatge, malgrat l’aturada de l’activitat presencial.

Vídeotrucades amb Google Meet

Amb l´objectiu de continuar donant suport al professorat, us fem arribar aquest recurs que us pot servir per al vostre desenvolupament professional.

Google Meet pot ser una eina que ens faciliti estar en contacte amb els companys de feina i amb l’alumnat, si teniu al centre el Gsuite per educació.

Permet connectar-se de forma virtual a través de videotrucades i missatges segurs per  mantenir reunions o seguir aprenent fora del centre educatiu. Es poden realitzar més de 100 connexions simultànies, amb la possibilitat de compartir presentacions i documents. A més a més, incorpora un xat, i és accessible des de qualsevol dispositiu.

Els companys del CRP del Segrià han elaborat i compartit un senzill manual d’ús que podeu obtenir clicant sobre la imatge: