Ruta literària Maria-Mercè Marçal

El dimarts 8 d’octubre a la tarda, el  CRP del Pla d’Urgell hem fet la Ruta literària Maria-Mercè Marçal per Ivars d’Urgell,  juntament  amb el professorat de secundària de l’ICE de la UdL. Aquesta és una de les primeres actuacions del grup de treball MMM que té com a objectiu la preparació d’una maleta pedagògica. Al llarg del recorregut,  hem visitat diferents espais de la localitat relacionats amb la vida de la poetessa. En cada indret,  s’ha fet la lectura i la interpretació d’algun dels seus poemes. Aquesta activitat ens ha permès endinsar-nos, gaudir i entendre millor la seva obra.

Agraïm la benvinguda del Sr. Joan Carles Sánchez Rico, alcalde i la Sra. Mireia García Quiñones, 3a tinent alcaldessa i , especialment, l’acompanyament  i les explicacions de la Sra. Pepa Ardanuy.

 

Setmana Europea de prevenció de residus

Enguany es celebra la XI edició del 16 al 24 de novembre de 2019. El tema central de l’edició d’aquest any és l’educació i la comunicació en prevenció de residus. Adjuntem un document per explicar a les escoles què és, per què inscriure’s i com participar a la setmana, així com una fitxa del Bosc de la vida, una activitat que pot interessar a les escoles.

Les inscripcions estan obertes fins al 4 de novembre.

Tota la informació està a la  pàgina web: residus.gencat.cat/setmanaprevencio .

Poden comptar amb material comunicatiu (pòsters, infografies…) per donar a conèixer la seva acció, així com l’agenda d’activitats difosa en diversos canals a Catalunya i Europa.

Poden registrar una acció a través del formulari en línia. També es poden consultar noves propostes al catàleg d’accions de prevenció

 

39è Concurs BBVA de Dibuix Escolar

 

El Concurs, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes amb el suport de BBVA, s’adreça a totes les escoles de primària i d’Educació especial de Catalunya.

La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA, convoca el 39è Concurs BBVA de Dibuix Escolar, amb l’objectiu de servir d’estímul per desenvolupar les habilitats i capacitats dels alumnes de primària i d’educació especial en l’àmbit del dibuix i la il·lustració, així com per fomentar la lectura en català mentre es treballa l’educació emocional i el respecte al medi ambient. Amb aquesta iniciativa, els mestres poden treballar els contes al centre docent des de vessants tan diverses com la plàstica, la llengua catalana i els valors socials i cívics.

A més, al blog www.contesperaprendreaser.blogspot.com es poden trobar materials i recursos proposats per l’autora per treballar-los a l’aula.

 

Bases del concurs 

 Flyer 

Inscripció

 

Dinàmica Educativa Comarcal 2019-2020

 

El 3 d’octubre a les 11.00 h, a la seu del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, s’ha presentat la 23a Edició de les activitats de Dinàmica Educativa Comarcal als equips directius dels centres educatius .

Les inscripcions es podran realitzar fins al dia 18 d’octubre. Us recordem que totes les sol·licituds d’un centre s’han de fer constar en un únic full d’inscripció que podeu trametre per correu electrònic al CRP del Pla d’Urgell. Llegeix més»

XVI Certamen de Lectura en Veu Alta- Inscripcions

La Fundació Enciclopèdia Catalana i la Generalitat de Catalunya tenen un acord de col·laboració per a l’organització del Certamen nacional infantil i juvenil de lectura en veu alta: el Departament d’Educació coorganitza el Certamen i el Departament de Cultura, a través del Servei de Biblioteques fa possible la formació dels docents i la cessió del Teatre Nacional de Catalunya per a celebrar-hi la final.  Aquest acord neix de l’interès d’ambdues entitats per la promoció de la lectura i estem convençuts que l’estreta col·laboració que engeguem permetrà que el Certamen segueixi creixent en quantitat i en qualitat.

S’ha obert la inscripció al XVI Certamen de Lectura en Veu Alta de l’1 al 31 d’octubre de 2019. Podeu accedir-hi mitjançant l’enllaç.

Llegeix més»

Pla de Formació de Zona del Pla d’Urgell 2019-2020

Les activitats de formació permanent del professorat corresponent al PFZ del Pla d’Urgell 2019-2020,  les podeu trobar en el següent enllaç. Us recordem que les inscripcions són del 12 al 27 de setembre del 2019. Podreu consultar les assignacions a partir del dia 8 d’octubre.

També podeu disposar de tota l’oferta formativa que presenta el Departament d’Ensenyament a la secció de formació de la XTEC. A cadascun dels diferents apartats d’aquesta pàgina i a través del cercador d’activitats es pot accedir a la informació relacionada i la inscripció de les diverses activitats planificades.

III Jornada Bibiblioteca Escolar i Biblioteca Pública de La Segarra

Dia: Dimecres 26 de juny
Lloc: Biblioteca Comarcal Josep Finestres de Cervera
Hora: 09.30h a 16.30h
Tothom qui assisteixi a la jornada, podrà participar de tots els tallers.
Aquesta edició porta el títol: L’EMOCIÓ D’APRENDRE: ELS LLIBRES DE CONEIXEMENTS

Descarregueu-vos el programa de la Jornada.

Ja us podeu inscriure a aquesta jornada:

6080021608  III Jornada de biblioteca escolar i biblioteca pública de la Segarra