Inscripcions als Camps i Entorns d’Aprenentatge . Curs 2019-2020

Els camps i els entorns d’aprenentatge (CdA/EdA) són serveis didàctics de suport curricular  del Departament d’Educació; treballen conjuntament amb els centres educatius per promoure l’aprenentatge de l’alumnat a través d’activitats didàctiques innovadores en el marc d’un medi natural o cultural singular de Catalunya, contribuint així en l’aprofundiment de la formació competencial de l’alumne (més informació aquí).

La inscripció general per tots els Camps i Entorns s’ha de formalitzar mitjançant l’aplicació CAMPS, a la que podeu accedir a través de la web “Inscripció i Quotes”

Inscripció oberta del 15 al 31 de maig de 2019.

 

VIIè English Day al Pla d’Urgell

Emmarcat dins les activitats de Dinàmica Educativa Comarcal del Pla d’Urgell, en la seva 22a edició, el pròxim 31 de maig de 2019 tindrà lloc el VIIè English Day. L’activitat reunirà l’alumnat dels centres educatius de primària de la comarca per tal de desenvolupar tot un seguit d’activitats en llengua anglesa. L’horari serà de 10.00 a 15.30 h i el lloc, el pavelló esportiu 19 de març de Mollerussa.

Llegeix més»

Projecte: De pati a jardí educatiu de l’escola bressol El Niu de Mollerussa

A finals de 2017, l’equip de professionals va començar a formar-se per poder convertir el pati de l’escola en un jardí de la mà de la paisatgista Inara Hasanova.

Inicialment, van posar en comú les necessitats i curiositats dels nens i nenes d’aquesta edat i alhora, i es van harmonitzar amb l’entorn del Pla d’Urgell i, més concretament, el més proper a l’escola bressol ( la vegetació i el canal ).

Es va elaborar un projecte a proposta de la paisatgista  i, a finals d’agost de 2018,  s’inicien les obres al pati transformant-lo en un espai més verd, ple de natura, arbres d’ombreig, fruiters, desnivells, sorrals/cuineta, una passarel·la/pont… Un espai ple de possibilitats en un ambient tranquil i relaxat.

Finalment, el passat divendres 26 d’abril, es va fer la presentació a les famílies, també es va convidar l’alcalde i la regidora d’Ensenyament de Mollerussa

XIIè Premi de poesia i il·lustració de poesia El Sol del Pla

Imatge:Territoris.cat

El dissabte, 27 d’abril de 2019, es van lliurar els guardons del XIIè Premi de poesia i il·lustració de poesia El Sol del Pla. Al premi hi van concórrer un total de 315 treballs en la modalitat de poesia i 397 en la d’il·lustració de poesia, procedents de 24 centres educatius de la comarca.

En l’acte de lliurament dels premis, es van poder visionar i escoltar les obres premiades de la mà dels seus autors i autores. Llegeix més»

IV Trobada Sardanista de Centres Educatius a Mollerussa

Finalment el temps no ha acompanyat però hem gaudit moltíssim! Prop de 400 alumnes d’Educació Primària i Secundària, juntament amb els del Centre de formació de Persones Adultes, han pogut exhibir les seves habilitats sardanístiques al pavelló esportiu 19 de març de Mollerussa.

Agraïm a tots i totes la participació i treball col·lectiu.

Us deixem l’enllaç a l’àlbum d’imatges.

 

Fira F&T- Fira de Formació i Treball- Continua formant-te

És la fira de referència de la província dirigida a totes aquelles persones que es vulguin continuar formant: alumnes d’eso, de batxillerat, estudis superiors, treballadors en actiu amb necessitat d’ampliar formació superior i complementària i adults que vulguin reprendre la seva formació.

 • Dates: 25 i 26 d’abril 2019.
 • Edició: 13a.
 • Periodicitat: Anual.
 • Horari: de 9:30 a 18:00 h.
 • Ubicació: Pavelló 4 de Fira de Lleida.
 • Entrada gratuïta
 • 4.000 m2 d’exposició, més de 50 activitats, tallers, demostracions

Programa d’activitats

Jornada de Llengües i Cultures d’Origen

El Servei de Llengües Estrangeres i d’Origen de la Sub-direcció general de Plurilingüisme organitza una Jornada sobre Llengües i Cultures d’Origen adreçada al professorat dels centres educatius. L’objectiu de la Jornada és conèixer amb més profunditat les cultures associades als orígens d’una bona part del nostre alumnat i posar en valor la riquesa que aquesta diversitat lingüística i cultural aporta a l’aula. S’hi reflexionarà, també, sobre la necessitat d’equipar l’alumnat de coneixements culturals amplis per tal d’interactuar amb èxit en un món global.

Per accedir a la inscripció i al programa cliqueu en aquest enllaç.

 

 

VIII Marató”Llegim en veu alta”

Està a punt la VIIIa Marató “Llegim en veu alta” sobre Els contes tradicionals que s’ha de celebrar el pròxim 23 d’abril de 2019, a la Plaça Manuel Bertrand de Mollerussa, de 9.00 a 19.00 h.

L’activitat, emmarcada en el Pla Educatiu d’Entorn de Mollerussa i coordinada des de la comissió Lectura en xarxa (Municipi Lector) i el CRP del Pla d’Urgell, compta amb la participació de tots els centres educatius de la ciutat, i a més a més, amb la d’institucions, entitats, associacions i ciutadania.

 

Detecció de Necessitats de Formació 2019-2020

 

El període de Detecció de Necessitats de Formació per al curs 2019-2020 estarà obert del 2 d’abril al 10 de maig de 2019.

Per tal de fer efectives les vostres demandes, cal que ens feu arribar complimentat el formulari de sol·licitud. Tingueu en compte que cada resposta és només per a una sola petició . En cas de demanar dues activitats formatives es requereix omplir dos formularis.

Remarcar també que les activitats que s’han d’associar a un determinat perfil professional han de tenir una durada mínima de 20 hores.

Podeu consultar les modalitats i formats de formació en el següent enllaç.

Preinscripció escolar 2019-2020

La preinscripció escolar 2019-2020 comença el 29 de març de 2019 per a tots els alumnes de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària.

Novetats:

– En la preinscripció 2019-2020 s’han eliminat els criteris de prioritat complementaris següents:

 • Malaltia crònica de l’alumne que afecta el seu sistema digestiu, endocrí o metabòlic, inclosos els celíacs.
 • Escolarització anterior de pare, mare, tutors o germans al centre en ensenyaments declarats actualment gratuïts i universals.

Aquesta modificació afecta l’educació infantil, l’educació primària, l’educació secundària obligatòria i el batxillerat.

Calendari:
Educació infantil (segon cicle), primària i secundària obligatòria
 • Oferta inicial de places escolars: 27 de març de 2019
 • Presentació de sol·licituds: del 29 de març al 9 d’abril de 2019
 • Presentació de documentació: fins al 10 d’abril de 2019
 • Llista de sol·licituds amb la puntuació provisional: 26 d’abril de 2019
 • Presentació de reclamacions: del 29 d’abril al 3 de maig de 2019
 • Llista de sol·licituds amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions: 8 de maig de 2019
 • Sorteig del número de desempat: 9 de maig de 2019, a les 11 h, als serveis centrals del Departament d’Educació (Via Augusta, 202, Barcelona)
 • Llista ordenada definitiva: 14 de maig de 2019
 • Ampliació de petició de centres per a les sol·licituds que no han obtingut cap assignació (assignació d’ofici): del 30 de maig al 3 de juny de 2019
 • Oferta final de places escolars: 11 de juny de 2019
 • Llista d’alumnes admesos i llista d’espera: 12 de juny de 2019