Inici Xarxa territorial de Cultura digital

La Xarxa territorial de Cultura digital és un punt de trobada i acompanyament en el procés de transformació digital dels centres educatius de Catalunya. L’objectiu principal és intercanviar i compartir experiències d’aula i de centre, sumar i enriquir la feina que ja s’està fent arreu del territori, tot potenciant el treball en xarxa i facilitant espais de coordinació i documentació. Ahir, dijous 21 d’octubre de 2021, va tenir lloc la primera sessió de les 3 subxarxes en format de seminari web. Us enllacem a les sessions que van ser enregistrades per poder visionar-se posteriorment en aquesta secció del web.

Nou projecte CESIRE

El proper dijous 28 d’octubre a les 17:30h, des de l’Àgora del CESIRE es retransmetrà en directe l’acte de presentació del nou projecte CESIRE.

En aquesta trobada els companys i companyes del CESIRE compartiran què fan al CESIRE i què ofereixen a través de la nova pàgina web. Tanmateix, es reflexionarà sobre l’aprenentatge amb sentit, a través de la presentació de quatre experiències emocionants i inspiradores: Llegeix més»

“El mòbil, jo i els altres”

El Consell Audiovisual de Catalunya ofereix a la seva web una sèrie de materials didàctics, concretament unes unitats didàctiques per tal de portar l’educació en comunicació a les aules i fomentar l’esperit crític de l’alumnat davant els continguts audiovisuals.

Us fem a mà la unitat didàctica: “El mòbil, jo i els altres”, on s’ofereixen propostes per treballar la identitat digital i aliena, la sobreexposició de la intimitat i l’assetjament escolar o el ciberassetjament, reforçant el sentiment d’empatia i reconeixent els diversos rols que cadascú pot prendre davant d’una situació d’assetjament. La finalitat d’aquesta unitat didàctica és promoure un ús responsable del mòbil i a tenir cura de la reputació digital pròpia i aliena. Llegeix més»

26a edició de la Setmana de la Ciència

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), amb el suport del Departament d’Educació, organitza la 26a edició de la Setmana de la Ciència, que se celebrarà del 12 al 21 de novembre, arreu de Catalunya. Emmarcada en aquesta setmana, el 17 de novembre al matí, tindrà lloc l’activitat “La ciència en primera persona”  amb la finalitat del foment de les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat del nostre país, tot apropant els i les científiques als instituts. Seguint la bona acollida de l’edició passada, enguany es manté la modalitat virtual. Llegeix més»

Setmana europea de la prevenció de residus

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix amb l’objectiu d’organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Aquesta 13ª edició tindrà lloc del 20 al 28 de novembre de 2021 i el dia temàtic posa el focus en el binomi comunitat circular, comunitat sostenible, treballem plegats per un planeta residus zero! Us podeu connectar a la sessió en línia on es presentaran recursos i experiències per dissenyar projectes educatius sobre comunitats circulars i sostenibles emprant el Mobil History Maps.

Data: dimecres 13 d’octubre de 2021 a les 17:30h (en línia) en aquest enllaç. Llegeix més»

CodeWeek 2021

Com molts de vosaltres sabeu, del 9 al 24 d’octubre de 2021 se celebra la setmana de la programació Codeweek, iniciativa promocionada per la UE que té com objectiu apropar la programació i el pensament computacional als estudiants. Al llarg d’aquests dies, els centres educatius, entitats, clubs de programació…, realitzen activitats als diferents països de la UE, per afavorir la resolució de problemes, la creativitat i el pensament estructurat. Llegeix més»

Concurs de monòlegs del club de la ciència

Del 12 al 21 de novembre se celebrarà a Catalunya la 26a edició de la Setmana de la Ciència. En el marc d’aquesta setmana s’organitzaran tot un munt d’activitats de disseminació de la ciència arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, activitats virtuals, exposicions, tallers científics…, una gran oferta científica en diferents formats a l’abast de tothom!

Els monòlegs del club de la ciència, és un concurs adreçat a persones que estiguin cursant estudis o exerceixin professionalment en àrees relacionades en l’àmbit de la ciència i/o tecnologia, inclosa la docència preuniversitària especialitzada en ciència. L’objectiu d’aquest concurs és promoure la comunicació de la ciència d’una manera sintètica, amena i entenedora i utilitzant únicament les habilitats comunicatives personals. Llegeix més»

XVIII Certamen de Lectura en Veu Alta

Properament s’obrirà la inscripció al XVIII Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta.

El Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta és una iniciativa de la Fundació Enciclopèdia Catalana, l’entitat cultural que encapçala el Grup format per diferents empreses editorials, l’objectiu de les quals és promocionar la llengua i la cultura catalanes especialment mitjançant l’edició d’enciclopèdies, llibres de consulta, diccionaris, llibres infantils i juvenils, llibres de text i obres de literatura catalana i universal.

Període d’inscripcions: de l’1 d’octubre al 3 de novembre de 2021.

En aquest enllaç podreu accedir a la inscripció i a la resta d’informació.

Congrés Internacional d’Educació Emocional

La RIEEB (Xarxa Internacional d’Educació Emocional i Benestar) en el compromís de contribuir a la formació contínua de professorat, impulsa el I Congrés Internacional de la RIEEB_ Competències emocionals: claus per al benestar els dies 22, 23 i 24 d’octubre de 2021.

Un dels objectius és obrir camí per poder anar avançant en la posada en marxa de forma efectiva de l’educació emocional. Per a això, s’estableixen espais per ponències, taules rodones, comunicacions, pòsters, tallers i sobretot interacció entre els participants. Llegeix més»

Xarxa de Competències Bàsiques | XCBT 7

La Xarxa CB està formada per equips de docents que desenvolupen el treball per competències als seus centres, elaboren instruments de suport per orientar els processos de reflexió i la gestió del currículum, i comparteixen processos d’autoavaluació.
El fet de pertànyer a una xarxa docent entre… Llegeix més»

Trobada de corals – CorArts 2022

El Departament d’Educació organitza diferents trobades musicals relacionades amb el cant coral que es treballa als centres. En els següents enllaços trobareu informació sobre el detall de l’activitat: calendari, repertori, inscripció i formació.

La XIX Trobada de corals d’educació infantil i primària

La Trobada de corals d’educació secundària, anomenada CorArts

La inscripció per participar en la XIX Trobada de corals d’Educació Infantil i Primària i al CorArts 2022 va de l’1 al 22 d’octubre.