Fotografies naturalistes divendres 8/5/20

Hola alumnes confiNATS de Catalunya! Avui s’acaba la primera setmana de maig, així que publiquem les fotos naturalistes que ens heu enviat. Us volem FELICITAR, en especial a aquells que heu tornat a participar aquesta setmana, esteu molt motivats!

Agraïm la seva ajuda a…

Volem agrair als nostres col·laboradors incansables que ens ajuden a classificar les espècies que veieu. En especial agraïm la seva ajuda al Juan Fernández i a l’Elisenda Montserrat -biòlegs i grans naturalistes coneixedors del nostre territori-, al Jordi Guillén -tècnic forestal i gran coneixedor de tota la fauna en general, però en especial del grup dels amfibis, aus i l’ós bru-; a la Marta Avizanda -biòloga i ex-professora del Camp d’Aprenentatge, professora de l’Institut de la Pobla de Segur-, que és una gran experta en papallones i, finalment, al Ferran Turmo -mestre jubilat, gran naturalista i fotògraf-, per ajudar-nos en la classificació de l’aranya.

Les espècies d’aquesta setmana

Aquesta setmana hem rebut les fotografies que us detallem a continuació. Al final de la llista també us enllacem l’àlbum on les podeu visualitzar i comentar.

  1. Mosca saballonera = Moscarda comú blava = Mosca vironera (Calliphora vicina). Adrià Z.T. 1r ESO. Escola Pia de Balaguer (Balaguer)
  2. Pantigana verda puntejada femella (Leptophyes punctatissima). Sabem que és una femella perquè té ovopositor, aquesta punxa al final del cos que es veu a la foto, que li serveix per pondre els ous. Lluc R. V. 5è Primària. Escola Montsent de Pallars (Rialp)
  3. Mallerenga carbonera mascle (Parus major) a Baisaca. Sabem que és un mascle perquè aquesta “corbata” o pitet negre li va del coll a la part de baix del ventre. Iris F. V. 3r Primària. Escola de Llavorsí (Llavorsí)
  4. Papallona Bruna boscana (Pararge aegeria).Nil i Biel O.G. P5 i 2n Primària. Escola Els Raiers (La Pobla de Segur)
  5. Cérvol mascle (Cervus elaphus). Sabem que és un mascle perquè només els mascles tenen banyes. 4t Primària. Escola La Closa (Esterri d’Àneu)
  6. Pregadéus = plegamans = beata = predicador = revoltacampanes (Mantis religiosa). Miguel Adrián Z. 1r ESO. Escola Pia de Balaguer (Balaguer). Si voleu saber més coses d’aquesta espècie consulteu aquest article que vam escriure al 2016.
  7. Aranya (Segestria florentina). Matilda R.V. 6è Primària. Escola Montsent de Pallars (Rialp)
  8. Cincidela campestre (Cindidela campestris). Cesc R. V. 2n Primària. Escola Montsent de Pallars (Rialp)
  9. Papallona Capgròs (Carchadorus sp.). Míriam O. 3r Primària. Escola La Closa (Esterri d’Àneu)
  10. Merla mascle (Turdus merula) i cuc de terra (Lumbricus terrestris). Sabem que és una merla mascle perquè és negra, la femella és marró xocolata. Gaia E. B. 6è Primària. Escola La Closa (Esterri d’Àneu). Els nostres companys del Camp d’Aprenentatge de Can Santoi tenen precisament un article que ens parla sobre els cucs de terra. Si teniu ganes de saber més coses sobre aquesta espècie que porta la merla al seu bec, podeu clicar a l’article: El cuc de terra. Camp d’Aprenentatge de Can Santoi. 

Si cliqueu sobre aquesta composició de les fotografies que hem fet, se us obrirà l’àlbum amb totes les fotografies:

Si no podeu visualitzar correctament les fotografies cliqueu l’enllaç per accedir a l’àlbum.

Doneu-nos detalls sobre les vostres fotografies

Molts d’aquests animals reben noms diferents en funció de la zona de Catalunya on visqueu. Si us plau, digueu-nos com els hi dieu a l’apartat de comentaris. A més, si els fotògrafs ens voleu donar més detalls de com i on vau fer les fotos, expliqueu-nos-ho també als comentaris d’aquest article. Serà interessant saber com vau descobrir els animals i com us ho vau fer per a fotografiar-los.

Seguiu participant!

Recordeu: seguiu enviant-nos fotos dels animals que veieu des de la finestra des de qualsevol poble de Catalunya a cda-vallsdaneu@xtec.cat (salvatges, els domèstics no els publicarem). Les fotos han d’haver-se fet dins del període de confinament, des del 13 de març del 2020. A finals del mes de maig sortejarem un altre buff del Camp d’Aprenentatge entre tots els que hagueu participat.

Termini per enviar-les: Fins dijous de cada setmana. Les fotos enviades el mateix divendres es publicaran el divendres següent, ja que necessitem una mica de temps per a classificar-les i editar-les.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>