CONCURS: Reptes naturalistes des de la finestra – 1r repte

Hola alumnes de Catalunya i d’arreu! Les professores del Camp d’Aprenentatge de les Valls d’Àneu també estem confinades i treballant des de casa com vosaltres. La primavera està en plena activitat, molts animals ens venen a visitar i els veiem des de la finestra.

Inspirades per la gran tasca divulgativa que està fent l’Institut Català d’Ornitologia amb els minireportatges confiNATs #ambprismaticsalterrat via Tuiter i Instagram us proposem un concurs! A partir de la setmana vinent cada dilluns i cada dimecres llençarem reptes per a fer-vos barrinar el cap amb els vostres coneixements naturalistes. Penjarem una imatge, vídeo o so d’alguna espècie que haurem vist des de la finestra des de les nostres seus de teletreball a Estaron, Esterri d’Àneu o València d’Àneu i haureu d’encertar quina és. Si us engresqueu i hi voleu participar només heu respondre el formulari que penjarem. El primer repte ja el pengem avui, tot i que encara no és dilluns (tindreu uns quants dies més per a pensar).

Premis del concurs

Com que es tracta d’un concurs, evidentment, tindrà premi! Cada espècie encertada donarà un punt i atorgarem tres premis: un pel guanyador/a de Primària (de 1r a 6è), un pel de Secundària (de 1r a 4t d’ESO) i un pel guanyador/a de Cicles Formatius-Batxillerat. En cas d’empat, farem un sorteig per a determinar el/la guanyador/a. El darrer repte en que podreu participar serà el dilluns 15 de juny, que resoldrem el dimecres 17 de juny. El dijous 18 de juny publicarem el nom dels guanyadors a la web del Camp d’Aprenentatge. Us farem arribar el premi per correu postal a casa vostra.

El/la guanyador/a de cadascuna de les categories serà obsequiat amb un lot de 5 guies de camp de fauna i flora dels Pirineus i amb un buf del Camp d’Aprenentatge de les Valls d’Àneu.

Envieu-nos fotos dels animals que veieu

Paral.lelament, aquests dies de ben segur que a vosaltres també us venen a visitar animals, de manera que us demanem que us animeu a enviar-nos per correu-e (cda-vallsdaneu@xtec.cat) fotos de les espècies que veieu durant aquest confinament. Cada divendres publicarem les millors fotos de la setmana a la web del Camp d’Aprenentatge. Només una condició: les fotos han de ser d’animals salvatges, els domèstics no compten. Al correu-e ens haureu d’especificar com us dieu, a quina escola o institut aneu i quina espècie heu fotografiat. El darrer divendres de cada mes sortejarem un buf del CdA Valls d’Àneu entre tots els que ens hagueu enviat fotos. A l’afortunat/da li farem arribar el buf per correu postal a casa seva, un cop haguem sortit del període de confinament general.

I el primer repte que us proposem és… 

L’animal protagonista del primer repte va arribar la setmana passada al Pallars Sobirà. El vam veure per primer cop aquest any des de l’oficina de teletreball de València d’Àneu el passat divendres 10 d’abril. És aquest (font foto Viquipèdia, © Ken Billington):

ALUMNES: Podeu participar al 1r repte clicant aquí. A veure si l’encerteu! Comença el concurs naturalista!

Si ets mestre/a, professor/a, mare o pare i vols rebre un correu-e d’alerta cada cop que publiquem un nou repte del concurs per poder-lo fer arribar als teus alumnes o als teus fills i filles, escriviu-nos a cda-vallsdaneu@xtec.cat indicant el vostre nom i cognom i us afegirem a la llista.

Feu difusió d’aquest concurs a tothom a qui cregueu que li pot interessar. Hi poden participar escolars de Primària o estudiants d’institut de qualsevol edat i de qualsevol indret. Confinats però aprenent! #ambprismaticsalterrat #joemquedoacasa

 

3 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>