La importància de les energies

Els alumnes de 4rt de l’escola La Closa d’Esterri d’Àneu han treballat les energies i conjuntament amb ells hem preparat una activitat per posar en pràctica algun dels conceptes treballats. Hem intentat respondre les preguntes de:

  • quina forma pren l’energia?
  • Com es transforma l’energia?
  • D’on podem extreure energia?
  • Quines energies utilitzem a Esterri d’Àneu?

Ho hem fet a través d’unes fitxes a on hi havien les diferents formes d’energia representades. Amb elles hem pogut aprendre quines formes té l’energia i hem jugat a veure com es pot transformar. Un exemple era veure com de l’energia elèctrica que proporciona un endoll podem acabar obtenir energia tèrmica o energia de l’escalfor a partir d’un radiador. Després també hem construït algunes joguines que ens han ajudat a entendre el què és un generador. Hem vist que és aquella peça de la nostra joguina que ens ha permès transformar l’energia mecànica (la força del nostre braç o la força del vent) en energia elèctrica (que encenia un led) o l’energia solar en energia mecànica per fer rodar un cotxe. Finalment hem anat a fer un vol per Esterri d’Àneu per identificar quines energies s’utilitzen al poble i hem reconegut l’energia de la biomassa (que fa funcionar la calefacció dels espais públics del poble), l’energia hidroelèctrica (a Esterri d’Àneu hi ha una central hidroelèctrica que produeix energia), l’energia solar tèrmica (hem observat alguna casa amb captadors tèrmics a les façanes que serveixen per calentar l’aigua) o l’energia de combustibles fòssils com el gas natural (vam observar dipòsits de gas a l’exterior d’algunes cases que s’utilitzen per a fer anar la cuina i la calefacció). Finalment hem parlar de l’energia nuclear, tenint en compte que molta part de l’energia que viatge per les línies elèctriques que acaben també arribant a Esterri prové de l’energia que es genera a les centrals nuclears com la d’Ascó.

Us deixem un recull d’imatges de l’activitat que han preparat des de l’escola:

Ens ho hem passat molt bé i també hem aprés un munt tots junts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>