Celebrem el dia mundial del Medi Ambient amb les vostres fotografies naturalistes (05/06/2020)

Hola alumnes confiNATS i desconfiNATS de Catalunya! Avui s’acaba la primera setmana de juny, de manera que publiquem les fotos naturalistes que ens heu enviat. Aquest divendres tornem a coincidir amb una efemèride ambiental, i és que justament avui 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient. En aquesta efemèride, promoguda per les Nacions Unides, cada any hi ha una temàtica específica i un país que fa d’amfitrió. Enguany la temàtica és la biodiversitat i el país amfitrió d’aquesta gran festa és Colòmbia. Us deixem l’enllaç al Quiz de les Nacions Unides per a que pugueu posar a prova els vostres coneixements  sobre la biodiversitat.

Gràcies a tots els nens, nenes, nois i noies que ens heu fet arribar les vostres fotografies! Són una molt bona representació de la biodiversitat del nostre entorn!

Agraïm la seva ajuda a…

Com sempre agraïm la col·laboració de les persones que ens ajuden a classificar les fotografies que ens feu arribar. En especial aquesta setmana agraïm al Ferran Turmo -mestre jubilat, gran naturalista i fotògraf- per la seva ajuda en la classificació d’invertebrats; a Claudine Clo_09 de NatureZoom Photographie -herpetòleg francès i naturalista- i a Josep F. Bisbal-Chinesta -paleontòleg especialitat en rèptils i amfibis del Quaternari-, ambdós col·laboradors de l’aplicació iNaturalist, per la seva col·laboració en la classificació de la sargantana roquera; a Ruth Escobés Jiménez -entomòloga i Secretària de Zerynthia: Asociación Española para la protección de las Mariposas y su Medio i col·laboradora de l’aplicació iNaturalist per la seva col·laboració en la classificació de l’eruga de moixell errant o arna d’estoig; a Céline Le Bras -naturalista-, per la identificació de l’espècie de la papallona ziganena  i, finalment, a Juan Fernández, biòleg i tècnic de la Reserva de Caça de l’Alt Pallars per confirmar-nos la identificació de la tórtora turca i la cabra salvatge.

Les espècies d’aquesta setmana

Aquesta setmana hem rebut les fotografies que us detallem a continuació. Al final de la llista també us enllacem l’àlbum on les podeu visualitzar i comentar.

  1. Arna d’antenes llargues (Adela australis). Yasmin Andrea T. 1r ESO. INS ESC Mare de Déu del Portal (Batea).
  2. Pollet de colom (Columba livia).Ona C.B. 2n. ESC Pau Casals de Gràcia (Barcelona).
  3. Aranya (Aràcnid de la família dels Filodròmids, espècie pendent de determinar). Míriam O. 3r. ESC La Closa (Esterri d’Àneu).
  4. Eruga de moixell errant o arna d’estoig (Lepidòpter de la família Psychidae). Àlex P. 5è. ESC Tírvia (Tírvia).
  5. Rossinyol (Luscinia megarhynchos). Bru E.B. 6è. ESC La Closa (Esterri d’Àneu).
  6. Vidriol o serp de vidre (Anguis fragilis). Èric J.L. 6è. ESC Valldeflors (Tremp).
  7. Llangardaix ocel·lat (Timon lepidus). Ona F.O. 3r. ESC Àngel Serafí Casanovas (Sort).
  8. Sargantana roquera (Podarcis muralis). Jan M.M. 4t. ESC Montsent de Pallars (Rialp).
  9. Mosca abellot o mosca abella (Bombylius major). Biel i Nil O.G. 2n i P5. ESC Els Raiers (La Pobla de Segur).
  10. Cabra salvatge mascle (Capra pyrenaica). Aran F.M. 4t. ESC La Closa (Esterri d’Àneu).
  11. Papallona reina (Papilio machaon). Biel i Aina V.E. 5è i 1r ESO. ESC Solc (Barcelona).
  12. Zygaena o gitana sobre estepa blanca (Zygaena lavandulae). Pol i Marc H.M. 4t i 2n. ESC Sant Ramon (Vilafranca del Penedès).
  13. Tórtora turca  (Streptopelia decaocto). Roc R.B. 2n. ESC Edumar (Castelldefels). 
  14. Cuetes de taques taronges (Cupido argiades). Gaia E.B. 6è. ESC La Closa (Esterri d’Àneu).

Si cliqueu sobre aquesta composició que hem fet, se us obrirà l’àlbum amb totes les fotografies:

 

Si no podeu visualitzar correctament les fotografies cliqueu l’enllaç per accedir a l’àlbum.

Doneu-nos detalls sobre les vostres fotografies

Molts d’aquests animals reben noms diferents en funció de la zona de Catalunya on visqueu. Si us plau, digueu-nos com els hi dieu a l’apartat de comentaris. A més, si els fotògrafs ens voleu donar més detalls de com i on vau fer les fotos, expliqueu-nos-ho també als comentaris d’aquest article. Serà interessant saber com vau descobrir els animals i com us ho vau fer per a fotografiar-los.

Divendres 12/06/2020, última publicació de fotografies naturalistes! 

Recordeu: Divendres vinent SERÀ L’ÚLTIM DIA que publicarem les vostres fotografies. El curs s’acaba així que aprofiteu per enviar-nos aquelles fotografies que fareu la setmana vinent o aquelles que teniu guardades al tinter esperant a enviar-nos-les. El nostre correu és cda-vallsdaneu@xtec.cat, recordeu les fotos han d’haver-se fet dins del període de confinament, des del 13 de març del 2020 i han de ser de fauna salvatge.

El divendres 19 de juny sortejarem el buff del mes de juny entre tots els fotògrafs que hagueu participat durant aquest mes.

Termini per enviar-les: Dijous de 11 de juny.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>